Øltype: Weissbier
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing Co. – sponsoreret.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing for at sende mig denne øl. Forleden dag modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Udseende
Det er efterhånden langt tid siden jeg har anmeldt øl fra Indslev Bryggeri. Sidst jeg drak en derfra var i 2014, og faktisk den selv samme som jeg anmelder nu.

Etiketten har fået en overhaling siden 2014, som du kan ser lige her.

Ud af flasken kommer en flot orangefarvet øl. Skummet er hvidt og cremet, mere end man kunne sige om Jotun fra Bryggeriet Frejdahl.

Duft
Julehvede dufter ikke af så meget, men har dog en god maltsødme og en snert af banan over sig.

Smag
Julehvede har en fyldig mundfylde, endelig en øl med lidt pondus i (jævnfør AZ Ale No. 24 og Jotun). Jeg trækker hurtig i land igen, og finder øllet en anelse for kulsyreholdig, som udtørrer min mundhule.

Meget smager den heller ikke af, lidt maltsødme her og lidt bitterhed der. Kanel og neliker er den brygget med, men den smager nu mest bare af banan.

Konklusion
Julehvede har en flot farve, et flot skum og en lækker mundfylde. Julet vil jeg ikke sige den er, og ingredienser som kanel og neliker slår ikke nok fra sig.

I 2014 gav jeg 3 ud af 5 kapsler, det ender jeg også med at gøre i 2019. Indslev Bryggeri – Julehvede får:

3 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: