Øltype: Saison
Alkohol: 5,8% vol. (66 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing – sponsoreret.
Bedømmelse: 2,75 ud af 5 kapsler.
Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing for at sende mig denne øl. Forleden dag modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Udseende
Jotun (i følge etiketten betyder det jætte) kommer i en meget stor flaske, en flaske på hele 66 cl., som man faktisk kun ser amerikanerne fylder deres øl på. Flasken synes jeg er lige til den store side.
Jeg har aldrig været fan af Bryggeriet Frejdahls etiketter, da de undlader at påskrive al vigtig information på etiketten. Alt står meget småt, og man skal om på bagetiketten for at grave øltypen frem.
- Læs også om de andre øl i denne serie
Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24
Bryggeriet Vestfyen – Willimoes Jule Ale
Indslev Bryggeri – Julehvede

De har oppet sig lidt, men teksten er stadig uigennemskuelig.
Hvorom alting er, så er øllen ret flot. Øllet står korngult og klart i glasset, og skummet knitrer lystig indtil det helt forsvinder.
Duft
Jotun dufter af enebær, that’s it.

Smag
Jotun smager bedre end den dufter, da duften af enebær forstrækker mig lidt. Men smagen er mere mild, og mundfylde tenderer til af være fyldig for en Blonde Ale at være.
Jotun smager af enebær og humle. Det kan godt være de har puttet andre krydderier i øllet, men jeg fornemmer altså kun enebær og basisingredienserne malt og humle. Megen jul er der ikke over øllet.
Eftersmagen er lidt bitter og let sødelig, men forsvinder hurtig igen.
Konklusion
Jotun er ikke en jætte værdig. Medmindre denne jætte lever af enebær, malt og humle. Og nu vi er igang, så hører enebær ikke hjemme i øl – kun gin.
3 kommentarer