Øltype: Winter Ale
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing – sponsoreret.
Bedømmelse: 2,50 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark og Ugly Duck Brewing for AZ Ale No. 24 fra Bryggeriet Refsvindinge og de otte andre øl fra Ugly Ducking Brewing Co, Indslev Bryggeri, Bryggeriet Frejdahl og ikke mindst Bryggeriet Vestfyen, hvor alle øl bliver brygget.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Udseende
AZ Ale No. 24 kommer i 50 cl. flaske med en etikette, der ikke har udviklet sig siden øllen første gang udkom (formåder jeg).
AZ Ale No. 24 udspringer af Ale 16, og er Refsvindinges svar på en juleøl. Det er med bryggeriets egne ord en Winter Ale med en vinøs smag, og undertoner af blommer og lakrids. Den er også tilsat karamelfarve og farin.

Øllet er brunt og grumset. Skummet bruser kortvarigt op, og forsvinder så hurtigt fra øllets overflade.

Duft
AZ Ale No. 24 dufter ikke af meget, udover farin og karamelmalt… Nå nej, karamelfarve. Så den dufter af farin som det eneste.

Smag
Smagen af farin går igen, igen. Øllet har en my af mundfylde, der dog hurtigt bliver afløst af en heftigt omgang kulsyre. En kulsyre der ligger sig på tungen og klæber til tænderne.
Eftersmagen er en anelse bitter, men det er ikke af humlen, så det er nok den svagt ristede malt.

Konklusion
AZ Ale No. 24 er ikke værd at maile hjem om. Den er hverken vinøs, eller smager af blommer og lakrids. Den smager derimod af farin og karamelfarve. Og så er karamelfarve i øllet altså bare ikke i orden.

2,50 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: