Øltype: Krydret Ale
Alkohol: 8,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing – sponsoreret.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing for at sende mig denne øl. Forleden dag modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Udseende
Willimoes Jule Ale kommer i en 50 cl. flaske med en rød og julet etikette. Øllet er mahognibrunt og skummet er hvidt og cremet. Læs også:

Duft
Willimoes Jule Ale dufter af malt, kaffe og lette vinøs anstrøg. Den er ikke helt så dum endda.

Willimoes Jule Ale gjorde sig ganske godt til æbleskiver.

Smag
Willimoes Jule Ale besidder en fed og fyldig mundfylde, der samtidig perler let på tungen. Øllen smager langt hen af vejen, som den dufter. Smagen er fyldig med ristede noter af kaffe, blommer og rosiner, og sammen med øllens kulsyre kradser det hele lidt på tungen. Eftersmagen er bittersød og ret så lang.

Konklusion
Da øllen rammer glasset, ja så dufter den ganske fornuftigt, og første slurk er da også ganske tilforladelig. Men her halvvejs gennem øllen, så følelse den mere kvalm end en Jule Mælk på 15%, og Willimoes Jule Ale er på bare 8,5%. Men Willimoes Jule Ale er en udmærket øl; krydret, ristet og bittersød.

3 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: