Øltype: Imperial Milk Stout
Alkohol: 15% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Superbrugsen, 45 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Jeg starter denne julespecial ud med den almindelig Jule Mælk 2019. Første Mælke-øl fra To Øl var Sort Mælk i 2012, og i 2013 så Jule Mælk dagens lys. De 25 Mælke-øl kan du se her via Untappd.

Jeg har altid elsket at smage på To Øls Jule Mælk, og da jeg traditionen tro havde købt Jule Mælk 2019 i min lokale superbrugsen (fedt med nogle ordentlige øl og til bare 45 kr. stk.), og derefter Yule Mælk Rum Barrel Aged og Bourbon Barrel Aged hos Mikkeller. Derfor tænkte jeg, at jeg ville lave denne Jule Mælks special.

Jeg har i denne omgang også købt to flasker af hver, så jeg har noget til næste år. Øllene er i hvert fald gode at gemme på. Alkoholen falder til ro, laktosen fordamper ligeså stille, og malten for lov til at spille med kræfterne.

Fem forskellige slags Jule Mælk skulle der til, og da jeg ikke havde smagt sidste års udgave, skulle det være den, der skulle under luppen. Jule Mælk Tequila og Islay Edition fandt jeg hos Vildmedvin.dk til den nette sum af 70 kr. stk. Vildmedvin.dk har et ganske udmærket udvalg.

Fra venstre: Jule Mælk 2019, Jule Mælk Tequila Edition, Jule Mælk Islay Edition, Yule Mælk Rum Barrel Aged, Yule Mælk Bourbon Barrel Aged.

Udseende
Det er det sorteste motorolie der kommer ud af flasken. Skummet bruser let op, og udvikler sig hurtigt til et flot og cremet lysebrunt skum.

Duft
Jule Mælk dufter af kaffebønner, mørk karamel, sød finsk lakrids og så dufter den bare sødt.

Læs også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Malt 2020
Yule Mælk 2014
Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020
Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020

Smag
Jule Mælk 2019 besidder stadig sin elskelige og bløde mundfylde. Det er som at drikke piskefløde, simpelthen. Det hele klistrer til tænder og læber, og klæber sig til ganen som var det flødekarameller.

Jule Mælk 2019 giver en dejlig varme i hele kroppen, selvom alkoholen lander på 15%, så er øllen slet ikke sprittet. Det er en lille kunst i sig selv To Øl har udført her.

Dog bliver den meget lang i eftersmagen, hvor laktosen (mælkesukker) bidrager til at øllen bliver ekstrem sød og en anelse kvalm. Det er i hvert fald svært at synke øllet. Jeg ender dog med at drikke hele baduljen, så svær at synke var den heller ikke.

Konklusion
Jule Mælk 2019 har ikke samme kompleksitet som Jule Mælk 2018, som besad mere end bare fyldighed og sødme. Smagene er her svære at skille fra hinanden. Jule Mælk 2019 får:

4 ud af 5 kapsler.

16 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: