Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 15% vol. (37,5 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 100 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Resumé in English below…

Forventningerne til denne øl er skyhøje. Den 28. november var jeg til Basement Beer Bars juleølssmagning, en rigtig spændende smagning, hvor vi smagte på mange gode øl. Heriblandt fik vi et glas af To Øl – Jule Mælk, en imperial sweet stout på 15%. Her er et par indtryk af øllen:

Smag, sindssyg smag, jeg fik kuldegysninger af øllen. Den er helt vild sød, egentlig meget klistret, Milk Stout here we come! Laktose, laktose, laktose og atter laktose. Man kan ikke smage de vilde procenter! Ikke fadlageret selvom det smager sådan. 5/5.

Derfor kan du nok se, at jeg er kørt godt og grundigt op over Yule Mælk, der er videreudvikling af Jule Mælk, der har lagret på egetræsfade.
Sune fra Bestofbeers.dk sagde at det først nu han har fået den hjem, og den derfor er fra 2014, da han mener at de nye øl kan blive for sprittet. Så må vi håbe at øllen har artet sig det sidste års tid.

Duft
Den er sindsyg, man kan stille den en meter fra sig og stadig opfange aromaen. Den har en klar fadduft, som er en duft vi ikke er bekendt med, og som vi vil beskrive som en duft af sprit. Sødelig duft af lakrids, og tung mørk spiritus. Mathias siger den dufter af bil, måske er det sprinklervæske, på den gode måde.

yule mælk

Smag
Den er så sød at det hviner i tænderne, men ikke på en ubehagelig måde. Super som i super blød. Øllen er ligeledes meget sød, den klistrer til tænder, gane og læber. Det er en vulgær øl og så alligevel nedtonet. Den stryger os med hårene, men udfordrer så alligevel med dens ultra søde indre.

Læs også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Mælk 2019
Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019

Eftersmagen er heldigvis ikke kun sød, da vi også kan smage en form for bitterhed. Det giver balance til øllen og hiver den lidt væk fra sødmen.
Smagen af alkohol er knapt eksisterende, den kan dog fornemmes langt langt borte, hvor den ligger og ulmer og giver karakter til øllen.

Konklusion
Vores forventninger er heldigvis blevet indfriet! Vi er to meget glade Ølnovicer! Selvom vi ikke kan smage alkoholen kommer den snigende som en ulv om natten og rusker os godt og grundig rundt, så vild er den!
Hvis du skal drikke en juleøl og drikke én der river dig rundt – så skal du vælge Yule Mælk!

Resumé
A quite insane beer. Lots of flavors and a beautiful aroma. The 15% abv can’t we even not taste, because of the huge amount of lactose. Speaking of lactose: the mouth feel is so smooth and delicious. The beer it self is ultra sweet, and we can’t remember tasting anything quite like this before.
Because of this fantastic experience, we can do nothing but give our best ratings and applause! 

5 ud af 5 kapsler.

16 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: