Øltype: Imperial Stout – Milk
Alkohol: 16,3% vol. (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 120 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Tryk her for at hoppe direkte til anmeldelsen.

Traditionen tro udgiver To Øl deres serie af forskellige juleøl under navnet Jule Mælk, og traditionen tro har jeg købt mig et par af hver variant.

I år udkom tre varianter: Jule Malt (13%), Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 (16,3%) og Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020 (17,1%). Du har nok bemærket at øllene har overgået en mindre navneforandring og været en tur til numerolog, da Mejeriforeningen (eftersigende) skulle have fået ondt i r**en over at øllene hedder noget med mælk.

Udover de nye navne er der også sket en lille ændring i alkoholprocenten for de tre øl. Førhen lå alle øl på 15% vol., men nu er den ændret lidt, hvorfor ved jeg ikke.

Min passion for To Øls laktoseholdige juleøl startede i 2015 d. 28. november, hvor jeg første gang smagte Jule Mælk på fad på ølbaren Basement Beer Bar. Derefter var jeg vild i varmen og måtte bare erhverve mig en flaske. Der gik ikke længe, før jeg en gang i december 2015, fik fingrene i Yule Mælk (red label) fra 2014. Øllen slog mig pladask bagover, og jeg var solgt på stedet.

Herunder kan du se den komplette liste over Jule/ Yule Mælk jeg har anmeldt:

Læs også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Mælk 2019
Jule Malt 2020
Yule Mælk 2014

Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019
Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020

For en god ordens skyld, skal det lige nævnes, at forskellen på Jule og Yule er fadlagring. Står der blot Jule Mælk er den hverken fadlagret eller modnet med egetræschips. Hedder den derimod f.eks. Jule Mælk Cognac Edition er den modnet sammen med cognac-egetræschips. Og hedder øllen Yule Mælk er den lagret på fade af en slags.

Udseende
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 og Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020 kommer direkte fra To Øls nyeste fadlagringsprogram. Det er to eksklusive øl, og kommer derfor i 37,5 cl. champagneflasker, og pris er i den grad derefter – 120 kr. pr. stk.
Det er en lækker flaske, og med den ikoniske gule etikette, er den uhyre letgenkendelig. Kapslen har fået nyt design med To Øls logo på.

Øllet er så tyktfyldende som det kan blive. Øllet er sort og skummet, som i øvrigt forsvinder hurtigt grundet den høje alkoholprocent, er lysebrunt.

Duft
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 dufter af mælkechokolade, chokoladelikør, mørk ristede kaffebønner og vanilje. Alkoholen fornemmes i en sådan grad, at det niver lidt i næseborene. Aromaen er så kraftig at den straks danner mundvand og vi får lyst til at smage på denne 16,3% tunge Yule M%&?!&k. Bourbonfadet mærkes også tydeligt med sin megen sødme.

Smag
Ved allerførste tår mødes vi af en stor og fyldig mundfylde. Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 indkapsler sin smag i vores munde, og der sidder den så og slår løs på tænder, gane og svælg.

Annika siger: “Det er som at spise et godt stykke chokoladekage (muligvis Gateau Marcel), efterfulgt af en god kop kaffe.”

Søren siger: “Det er som at tage en håndfuld lakridskonfekt (Lagermann Konfekt, inden de lavede om på smagen), og proppe munden fuld med dem. Især det brune stykke lakridskonfekt, der både smager af lakrids og chokolade.

Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 er en øl der emmer af kage, chokolade og lakridskonfekt. Samtidig dukker mere nuancerede smage af vanilje og fed bourbon op i billedet, og ikke mindst en dejlig brændt og ristet malt, der bringer bitterhed med sig i eftersmagen, omend i meget små mængder.

Konklusion
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 er fantastisk øl. Der bare bliver ved og ved med at give. Øllen er et rigtig godt bud på en begynderøl indenfor øl af den helt mørke og fadlagrede slags, da den virkelig stryger én med hårene. Dette er en øl i perfekt balance, både hvad angår duft og smag.

Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 får:

5 ud af 5 kapsler.

9 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: