Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 13% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Meny, 30 kr. til og med 11/11.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

De sidste to måneder har I checket min anmeldelse af Jule Malt 2020 ud 14 gange, og det tal vil kun stige de næste to måneder, derfor tænkte jeg at det ville være på sin plads at anmelde Jule Malt 2021, nu hvor den endelig er landet på markedet.

I år har jeg købt hele fem eksemplarer af Jule Malt 2021, da man kan købe øllen i Meny til blot 30 kr., hvor den ellers andre steder vil koste knap 40-45 kr.
Så der kommer tre stykker i gemmerne, så jeg kan smage på dem senere. Jule Malt smager nemlig rigtig godt efter et par år, da laktosen her er fordampet lidt, og alkoholen slapper ligeledes mere af.

Læse også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Mælk 2019
Jule Malt 2020
Yule Mælk 2014

Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020
Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020

Udseende
I 2020 ændrede To Øl navnet på øllen fra Jule Mælk til Jule Malt, noget med at de ikke måtte kalde den mælk, så derfor blev det til malt i stedet for.
Men etikettens gule farve har de ikke lavet om på, og øllet er også stadig sort som bare pokker. Skummet er brunt og cremet, men forsvinder hurtigt fra øllets overflade pga den høje alkoholprocent.

To Øl – Jule Malt 2021

Duft
Jule Malt 2021 dufter af finsk lakrids, laktose, kandis og lakridskonfekt. Oven i hatten dundrer alkoholen derud af, og river lidt i næsen.

Smag
Jule Malt er som altid fed og fyldig i mundfylden. Den klæber sig til alt inde i din mund, og øllets mælkesukker klistrer til læberne som drak man sirup.
Lakridskonfekten kører derud af med 110 i timen, det er den altdominerende smag. Eftersmagen er let bitter med en smag kaffe og bitter-brændt malt. Trods øllens 13% alkoholstyrke mærkes den ikke, da den er enormt godt skjult af øllens søde base bestående af malt og laktose.

Konklusion
Hvorfor denne øl bliver udgivet til som en juløl ved jeg ikke helt. Måske fordi alt er sødt, fedt og klistret i julen og derfor skulle der også være en sød, fed og klistret juleøl. Det er også lige meget, for jeg er som altid rigtig glad for To Øls Jule Malt.

4,50 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: