Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 15% vol. (25 cl. flaske)
Forhandler: Udsolgt.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Jeg er jo vild med øl fra To Øl, og især deres ekstreme bud på en juleøl er jeg vild med. Derfor har jeg også et stort lager af de forskellige årgange af Jule Mælk, Jule Malt og Yule Mælk. De to ældste øl jeg har på lager er To Øl – Jule Mælk Tequila Edition 2018 og To Øl – Jule Mælk Islay Edition 2018.

To Øl – Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019 smagte jeg tilbage i 2019 og var en 5 ud af 5 kapslers oplevelse. Om den lever op til sin fordumstid, med tre år på bagen, bliver spændende at se.

Udseende
Ikke en finger er at sætte på udseendet af øllen. Da kapslen knappes af, lyder et sagte pift, og indikerer at der stadig er liv i øllen. Øllet flyder roligt ud af den søde lille flaske på blot 25 cl., og mens øllet er sort som kul, cremer skummet brunt og flot på toppen.

Duft
Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019 dufter på én gang herligt af frisk og ristet kokos, mælkechokolade giver sit besyv med og leder tankerne hen på Bounty-baren. Bag chokoladenbaren kan jeg lige ane en duft af bourbon, der sødmefuldt blander sig og giver en både spids og cremet aroma til øllet.

Smag
Mundfylden er ekstremt cremet. Øllet er så sødt at det klæber sig til tænder, tunge, gane og læber. Øllet smager sødt af kandis, mælkechokolade og kokos og oven i alt det søde giver whiskeyen liv til øllet og frembringer en kraftig varme, der breder sig fra svælget og helt ned i maven.
Eftersmagen besidder en lille smule ristet malt og lidt bitterhed, men helhedsindtrykket ender meget sødt.

Konklusion
Efter at have genlæst min anmeldelse af To Øl – Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019 fremstår denne tre år ældre øl ikke ligeså nuanceret. Sødmen og laktosen (som øllen er brygget med) har overtaget øllet og skuret op på 11. Jeg kan f.eks. hverken smage kaffe eller lakrids, men derimod kandis og flødekaramel. Det er altid interessant at gemme øl, og knappe en god øl op efter nogle år. Det kan enten går den ene eller den anden vej.

Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019 smager stadig godt, men har dog mistet noget af sin spændstighed i løbet af de sidste tre øl. Det bliver interessant også at smage på To Øl – Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019, hvis romfadlagring måske har resulteret i et endnu sødere udtryk.

4 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: