Øltype: Imperial Stout – Milk
Alkohol: 15% vol. (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Vildmedvin.dk, udsolgt.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Sidste år havde jeg den intension om at smage på fem forskellige variationer af To Øls juleøl: Jule Mælk (uden fadlagring eller modnet på egetræterninger) og Yule Mælk (fadlagret). Jeg fik tygget mig igennem Jule Mælk 2019Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019 og Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019, men jeg nåede aldrig til denne og dens bedre halvdel Jule Mælk Islay Edition 2018. Det bliver der nu rodet bod på, for der kommer også snart nye Yule Mælk fra To Øl som skal købes og smages (og jeg glæder mig).

Fra venstre: Jule Mælk 2019, Jule Mælk Tequila Edition 2018, Jule Mælk Islay Edition 2018, Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019 og Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019.

Udseende
Jule MælkTequila Edition 2018 er lige som sin bror Jule Mælk Islay Edition 2018 tappet på 37,5 cl. store champagneflasker. Om flaskehalsen er påført et sort folio (gashåndtag) der giver øllen et eksklusivt udtryk.
Øllet er sort og olieret. Skummet stort og cremet.

Duft
Det er første gang jeg anmelder eller for den sags skyld smager på en øl fadlagret med tequila. Så hvad den helt præcis bidrager til øllet ved jeg ikke helt. Men når jeg kigger tilbage på Islay Edition, så synes jeg at denne er mere frisk i duften. Den er stadig righoldig på kaffe, mælkechokolade, ristet malt og laktose. Og så lige en duft af græs af tequilaen.

Læs også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
To Øl – Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk 2018

Jule Mælk 2019
Yule Mælk 2014
Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019

Smag
Jule Mælk Tequila Edition 2018 er en utrolig smooth øl, der samtidig klistrer godt til tænder, tunge og læber. Smagen er præget af både mælkechokolade, kaffe, ristet malt, karamel, finsk lakrids og laktose. Og samtidig følelse den anelse mere frisk end Jule Mælk Islay Edition 2018 på en eller anden udefinerbar måde.

Eftersmagen hænger længe ved. Men den ikke videre bitterhed. Det hele forbliver meget i det søde.

Konklusion
“Fadlagringen” er svær at finde i Jule Mælk Tequila Edition 2018, men af uransalige årsager så følelse den mere frisk end sin bror. Alkoholen dog er ikke så godt skjult som Jule Mælk Islay Edition 2018, men det hele smager lækkert.

4,25 ud af 5 kapsler.

15 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: