Øltype: Imperial Stout – Milk
Alkohol: 13% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Vildmedvin.dk, 42 kr.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Tryk her for at hoppe direkte til anmeldelsen.

Traditionen tro udgiver To Øl deres serie af forskellige juleøl under navnet Jule Mælk, og traditionen tro har jeg købt mig et par af hver variant.

I år udkom tre varianter: Jule Malt (13%), Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020 (16,3%) og Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020 (17,1%). Du har nok bemærket at øllene har overgået en mindre navneforandring og været en tur til numerolog, da Mejeriforeningen (eftersigende) skulle have fået ondt i r**en over at øllene hedder noget med mælk.

Udover de nye navne er der også sket en lille ændring i alkoholprocenten for de tre øl. Førhen lå alle øl på 15% vol., men nu er den ændret lidt, hvorfor ved jeg ikke.

Min passion for To Øls laktoseholdige juleøl startede i 2015 d. 28. november, hvor jeg første gang smagte Jule Mælk på fad på ølbaren Basement Beer Bar. Derefter var jeg vild i varmen og måtte bare erhverve mig en flaske. Der gik ikke længe, før jeg en gang i december 2015, fik fingrene i Yule Mælk (red label) fra 2014. Øllen slog mig pladask bagover, og jeg var solgt på stedet.

Herunder kan du se den komplette liste over Jule/ Yule Mælk jeg har anmeldt:

Læs også:
Jule Mælk 2016
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Mælk 2019
Yule Mælk 2014
Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020
Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020

For en god ordens skyld, skal det lige nævnes, at forskellen på Jule og Yule er fadlagring. Står der blot Jule Mælk/Malt er den hverken fadlagret eller modnet med egetræschips. Hedder den derimod f.eks. Jule Mælk Cognac Edition er den modnet sammen med cognac-egetræschips. Og hedder øllen Yule Mælk er den lagret på fade af en slags.

Udseende
Jule Malt kommer i den sædvanlige flaske på 33 cl., men ligeså snart jeg rører ved flasken, mærkes den straks anderledes. Selve flaske og etikette er meget blød at røre ved. Kapslen har også fået nyt design, hvor To Øls logo vises herpå.

Øllet er uhyreligt sort og med et brunt skum, der lige kan svinges op, men som hurtigt forsvinder igen.

Duft
Jule Malt dufter ikke af så meget, men ristet malt, mørk chokolade, alkohol og laktose dukker op.

Smag
Smagen har derimod anderledes pondus end duften. Mundfylden er fyldig og lækker. Det klæder øllen at alkoholprocenten er faldet et par grader, som gør den mere behagelig at drikke. Jule Malt smager af kokos, mørk chokolade, lakridskonfekt og fed vaniljeis.
Jule Malt ligger længe og dvæler i svælget. Øllen har en behagelig bitterhed, som medvirker til at øllen ikke føles kvalm.

Konklusion
Jule Malt smager rigtig godt. Det er en solid juleøl, som dufter og smager godt frisk og godt om to eller tre år. I denne anmeldelse får Jule Malt:

4,50 ud af 5 kapsler.

8 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: