Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 15% vol. (37,5 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 90 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

Jeg har længe haft svært at vælge hvilken juleøl jeg skulle drikke til aftnes anmeldelse, og derfor valgte jeg at spørge mine trofaste følgere til råds på Facebook.
Valget stod mellem Ridgeway Brewing – Insanely Bad Elf, De Dollo – Stille Nacht og To Øl – Jule Mælk, hvor Jule Mælk vandt med hele 12 stemmer. 6 stemmer gik til Insanely Bad Elf og 4 til Stille Nacht. Der var aldrig tvivl om Jule Mælks position.

img_20161210_122418

Sidste år til Basement Beer Bars juleølsmagning fik jeg et glas Jule Mælk, og det var det vildeste vi smagte den dag, som jeg beskrev således:

Smag, sindssyg smag, jeg fik kuldegysninger af øllen. Den er helt vild sød, egentlig meget klistret, Milk Stout here we come! Laktose, laktose, laktose og atter laktose. Man kan ikke smage de vilde procenter! Ikke fadlageret selvom det smager sådan. 5/5.

yule-mc3a6lk-1

Siden hen har jeg smagt og anmeldt Yule Mælk 2014, Jule Mælks storebror der er lagret på egetræsfade, en øl jeg desværre ikke har kunne få fat i i år. Yule Mælk var jeg ligeledes meget glad for og skrev dette:

Den er så sød at det hviner i tænderne, men ikke på en ubehagelig måde. Super som i super blød. Øllen er ligeledes meget sød, den klistrer til tænder, gane og læber. Det er en vulgær øl og så alligevel nedtonet. Den stryger os med hårene, men udfordrer så alligevel med dens ultra søde indre.
Eftersmagen er heldigvis ikke kun sød, da vi også kan smage en form for bitterhed. Det giver balance til øllen og hiver den lidt væk fra sødmen.
Smagen af alkohol er knapt eksisterende, den kan dog fornemmes langt langt borte, hvor den ligger og ulmer og giver karakter til øllen.

Duft
Duften er for vild! Jule Mælk dufter af chokolade, kaffe, sød tobak, blommer, vanilje og lakrids.

Læs også:
Jule Mælk Cognac Edition 2017
Jule Mælk Rhum Edition 2017
Jule Mælk Tequila Edition 2018
Jule Mælk Islay Edition 2018
Jule Mælk 2018
Jule Mælk 2019
Jule Malt 2020
Yule Mælk 2014

Yule Mælk Bourbon Barrel Aged 2019
Yule Mælk Rum Barrel Aged 2019
Yule M%&?!&k Bourbon Barrel Aged 2020
Yule M#@!*?k Rhum Barrel Aged 2020

Smag
Instant beergasm (er der noget der hedder det?). Jeg får kuldegysninger over det hele af Jule Mælk, en så fuldfed øl skal man lede længe efter. Det er en øl der klistrer til alt, intet går fri. Lader jeg tungen køre hen over tænderne, kan jeg smage øllen. Det er lige så det hviner i tænderne og Karius og Baktus råber på mere: “Mere Jule Mælk!”

SAMSUNG CSC

Jule Mælks mundfylde er fuldfed. Den smager af chokolade, kaffe, blommer, vanilje og lakrids.
Eftersmagen hænger længe i halsen, den sætter sig næsten fast og jeg skal synke nogle gange for at få øllen helt ned.
Jule Mælk er på vilde 15%, men hvor er disse procenter dog blevet af? Jeg kan ikke finde dem. Mon ikke de dukker op lige pludselig.

Konklusion
To Øl har begået en genistreg med Jule Mælk. Øllen er fantastisk behagelig at drikke og blød og dejlig er den.
Drik den dog ikke alene, den er trods alt på 15% vol. Jeg har drukket denne øl for jer, fordi I sagde jeg skulle! Jeg ville også gerne, selvfølgelig.

5 ud af 5 kapsler.

ol5

16 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: