Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler:Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing Co. – sponsoreret.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing Co. for at sende mig denne øl. I december modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Duft
Rio Grande Blood Rum Ball Edition dufter af lakrids og rom.

Smag
Rio Grande Blood Rum Ball Edition er en virkelig cremet øl. Mundfylden er fyldig og smyger sig om tungen. Øllen emmer af sød finsk lakrids, og er det tætteste jeg har været på en øl, der udelukkede smager af det. Lakridsen står dog ikke fuldstændig alene, men ledsages også af en mild omgang rom, som varmer lidt i mundhulen. I eftersmagen dukker en anelse bitterhed op, som giver en tør smag fra sig.

Konklusion
Flydende lakrids er Rio Grande Blood Rum Ball Edition. Det er en sød og klistret øl, med en lækker mundfylde.

Lakridsen findes også i baseøllen, og nu er der endnu mere igang i den.
Jeg vil synes dog ikke at det er til det bedre, da det tager overhånd. Romfadet tilføjer ekstra sødme til en i forvejen meget sød øl. Jeg så dog gerne at øllen blev lagret på whiskyfade, for derfor at få noget kant og lidt røg, hvilket ville klæde Rio Grande Blood godt.

Rio Grande Blood Rum Ball Edition får:

3,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: