Ølltype: Imperial Brown Ale
Alkohol: 11,9% vol. (35,5 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 60 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Lige siden jeg første gang smagte Okie fra Prairie Artisan Ale, har jeg været en sucker for Imperial Brown Ales. Det er dog ikke særlig tit at jeg finder dem, men når det sker, så bliver de også købt.

Ud af 824 anmeldte øl, har jeg kun anmeldt tre – nu fire Imperial Brown Ales.

Underground Mountain Brown er en Imperial Brown Ale på 11,9% vol. brygget med Sumatra kaffe og lagret et år på bourbonfade.

Udseende
I glasset er øllet brunligt til sort. Skummet er beige og cremet.

Duft
Underground Mountain Brown dufter af kaffe, chokolade, jord og ristet malt. Jeg kan tilmed fornemme de spidse noter fra bourbonfadet.

Smag
Underground Mountain Brown besidder ikke den samme fuldfede mundfylde som en Imperial Stout, men den er godt på vej.

Underground Mountain Brown er jo en Brown Ale, og det kan både fornemmes og smages. Kulsyren er potent og spiller på tungen. Bag kulsyren dukker smagen af Sumatra kaffe op, en tungt ristet smag af malt, mørk chokolade og en allestedsnærværende smag af bourbon. En smag af bourbon der river i halsen og brænder i maven.

Eftersmagen er tør, bitter og brændt. Dertil kommer den varmende fornemmelse fra alkoholen, der ikke ligger sig til ro lige med det samme.

Konklusion
Der sker ofte magi når sort øl lagres på bourbonfade. Øllet for mere liv, og hvis det er gjort godt, er det en stor oplevelse at drikke.

Dog synes jeg ikke helt at Underground Mountain Brown når i mål med sin fadlagring på bourbonfade. Smagen af bourbon er for dominerende, og svider og brænder både i halsen og i maven. Det bliver med andre ord for intens til mig.

Selvom øllen har en tung smag af ristet malt, chokolade og kaffe, mangler selve øllen krop og tyngde til at stå imod et års bourbonfadlagring.

Jeg havde håbet at Underground Mountain Brown havde samme kaliber som Okie, men den mangler bare lidt finesse og bliver for ubalanceret.
Det er en potent, brutal og usleben Imperial Brown Ale, der sagtens kunne bruge et par år i flaske (jeg burde næsten købe et par flasker til gemmerne), for at få smagen af alkohol ned i gear.

Underground Mountain Brown får:

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: