Øltype: Imperial IPA / Double IPA – New England
Alkohol: 8,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 65 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Når man som Cloudwater ugentlig frigiver nye øl, så bliver det svært at finde på nye navne hver gang. Derfor hedder denne øl også blot DIPA (Double India Pale Ale), for det jo det det er.

Historien bag denne Double IPA går tilbage til 2015, hvor Cloudwater udforskede øltypen West Coast IPA, en variant af India Pale Ale, hvor der er knald på humlen og bitterheden i øllet. På den modsatte kyst finder vi East Coast IPA, en India Pale Ale med mere maltsødme og lidt mindre bitterhed end på vestkysten.

The Double IPA is a style we’ve become synonymous with, and this bold, juicy DIPA showcases our favourite hops, yeast and brewing processes. Whilst its roots stretch back to a full team West Coast beer tasting in September 2015, and our scene-changing V series, it is significantly different to the IIPAs that originally inspired us and acts as an ever-evolving representation of a hazy, heavily-hopped and deceptively drinkable strong IPA.

Untappd – Cloudwater DIPA

Udseende
Ud af dåsen, som er flot i sine rød, hvide og sorte farver, strømmer en gulorange øl. Skummet forsvinder hurtigt, og bliver ikke liggende, som f.eks. Puttys gjorde.

Duft
DIPA dufter sødt af mango, fersken og passionsfrugt. Jeg har her fat i endnu et engelsk bryggeri, der kan sit kram hvad angår New England IPA. Det er en øl, som jeg bare har lyst til at sniffe i mig.

Smag
DIPA har en medium til blød mundfylde, hvor lidt kulsyre kommer ind og kilder på tungen. I smagen dukker også mango, fersken og passionsfrugt op, og i eftersmagen fremtoner en herlig saftige og lidt syrlig smag af appelsin. Eftersmagen er lidt bitter og meget tør.

Konklusion
Cloudwater Brew Co. er blevet et synonym med Double New England IPAer, og det kan i den grad smages. For Cloudwater ved lige hvilke knapper de skal trykke på, for at få mit humlehjerte til at smelte.

DIPA når ikke helt Putty 2020, men det er tæt på. DIPA er godt gedigent håndværk, og ligger da også på 4,23 på Untappd. DIPA får:

4,25 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: