Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11,3% vol. (35,5 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 90 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

I 2011 blev den første CBS (Canadian Breakfast Stout) brygget, og i 2017 blev øllen for første gang importeret til Danmark. Nu sidder jeg så med den sidste CBS, det allersidste bryg som Founders har valgt at brygge.

Så det er hermed den tredje og sidste årgang jeg får smagt af CBS. Det er lidt trist at de stopper produktionen af øllen, for det er en virkelig lækker øl. Du kan læse mine anmeldelser af årgang 2017 og 2018.

Duft
CBS 2019 har en ret intens og fortættet duft af sød finsk lakrids, kaffe (cafe latte – dog uden at være brygget med laktose), mørk chokolade og ahornsirup. Snuses der ekstra igennem kan jeg også opfange en duft af alkohol.

Smag
CBS 2019 har en kraftig mundfylde, hvor smagen af kaffe, lakrids, ahornsirup og alkohol dominerer øllen. Især malten spiller med alle musklerne og uddeler tørre tæsk til mund og tunge. Det bliver faktisk ret bittert.

Smagen af alkohol ligger helt fremme i munden, og det er ikke rigtig den behagelig smag af karamelliseret bourbon eller kokos, men en tung smag af sprut.

Konklusion
Trods en tappedato på 4/10/19 så holder CBS 2019 sig stadig frisk og ung. Den ligger lige til den sprittede side, og følelse desværre ikke lige så rund og blød som sine forgængere. Måske der er en grund til at Founders har stoppet produktionen af denne øl? Kan de ikke holde det høje niveau længere?

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: