Øltype: Double/Imperial IPA
Alkohol: 8,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Dinøl.dk, 75 kr.
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

Forleden købte jeg et par øl fra Dinøl.dk, en lille og eksklusiv øl-webhshop med et godt udvalg af nye øl fra ind-og udland. Her faldt jeg over de hypede øl fra det amerikanske bryggeri Equilibrium Brewery, der scorer gode og høje rating på Untappd. Så derfor røg der et par stykker ned i den virtuelle kurv, her i blandt dHop5 og Space Dream Lab.

Udseende
dHop5 kommer i en flot dåse med en grøn etikette og Equilibrium Brewerys flotte logo. Øllet er gult og orange med et kridhvidt og cremet skum.

Duft
dHop5 er en videreudvikling af Fractal Citra/Galaxy en American IPA på 6,8%. dHop5 er brygget med endnu større mængder malt og humle, hvilket også har resulteret i at alkoholprocenten har rykket sig fra 6,8% til 8,5% vol.

dHop5 dufter af lime, fersken, passionsfrugt og ananas. Øllen har en virkelig lækker aroma, der simpelthen bare dufter som en Double (New England) IPA skal. Jeg er i hvert fald meget tilfreds.

Smag
dHop5 har en lækker og blød mundfylde. Den smager umiddelbart mest af ananas, og det klør næsten også på samme måde, som hvis jeg har spist for meget ananas. Men det er selvfølgelig den store mængde af humle, som øllen er brygget med, som giver disse fornemmelser, hvor tungen føles en anelse ru.

Med sine 8,5% vol. kan alkoholen også smages, som giver en varme i øllens meget bitre profil. Men bitter er den ikke i eftersmagen, der er i hvert fald intet spor af hop burn, men det er en tør øl. En tør øl der tørrer tunge, gummer og gane ud. Og for at slukke tørsten med denne tørre øl, ja så tager man selvfølgelig en tår til.

Konklusion
dHop5 er øl nr. to jeg smager fra Equilibrium Brewery, og de holder i den grad det virkelig høje niveau fra Space Dream Lab (et collab med Other Half Brewing).

I denne anmeldelse får Equilibrium Brewery – dHop5:

4,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: