Øltype: Barleywine – Engelsk
Alkohol: 13,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Adventspakke. Købt hos Bestofbeers.dk, 200 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Denne 19. december 2020 anmelder jeg Paragon Barley Wine 2018 Edition. Paragon 2018 fik jeg af min dejlige kæreste Annika. Vi var gået sammen om en øl-adventspakkekalender, hvor Annika valgte øllene.

1. søndag i advent – Amager Bryghus – Christopher The Crimson Crooner (11%) . 2. søndag i advent – Brewdog – AB 24 Abstrakt (12%). 3. søndag i advent – Lervig – Paragon 2018 (13,5%). 4. søndag i advent – Guldbæk Vingård – Monolog (11%) (æblevin)

Jeg har længe drømt om at smage på Paragon 2018. Bare øllens vildt flotte indpakning har givet mig lyst til at købe den, men prisen har lige været lidt i vejen, den koster immervæk 200 kr.
Og af god grund: Paragon er Lervigs mest specielle øl, som bliver tappet på flaske én gang hvert år. Paragon 2018 er et blend/mix af flere forskellige bourbonfadlagrede årgange, der alle har lagret mere end et år på bourbonfade. Lervig blander de forskellige fadlagringer med hinanden samt ny og frisk Barley Wine for at opretholde den bedst mulige version.

Udseende
Paragon 2018 er i særdeleshed eksklusiv at kigge på. Ikke mindst når en øl bliver leveret i en æske, og især når den er så kunstfærdig som Paragon 2018. Ydermere er flaskehalsen og kapslen vokset med lyserød voks der gør den umådelig lækker at kigge på.

Det er desværre ikke lige nemt, at knappe en øl op, hvor der besidder et tykt lag voks. Det tog i hvert fald en rum tid, før jeg kom ind under voksen og kunne knappe øllen op.

Da jeg så endelig får befriet voksen og åbnet øllen breder der sig en liflig duft i stuen. Ud af flasken hældes en sort-brunlig væske, hvor skummet forsvinder som dug for solen.

Pæn er den ikke, men af skal den.

Duft
Paragon 2018 dufter forrygende godt: Mælkechokolade, kakao, sød finsk lakrids, kokos, bourbon, dadler, rosiner og tørrede frugter.
Dybere nede i aromaen finder vi hjemmelavet konfekt i form af dadler dyppet i chokolade med marcipan og Anton Berg chokolade likørflasker.
Mundvandet stiger op i munden og vi bliver simpelthen nødt til at smage på øllet.

Smag
Paragon 2018 har en ekstrem blød og fyldig mundfylde. Øllet klistrer lidt til læberne og et bittert lag ligger sig tungen. Alkoholen og bourbonsmagen smører og varmer halsen, og det kan mærkes hele vejen ned i maven.

Paragon 2018 smager af chokolade, dadler, sød og intens lakrids, kandis og brun farin. Og ikke mindst rosiner trukket i bourbon med mørkt chokoladeovertræk.

Konklusion
Paragon 2018 uddeler tørre tæsk til tungen med sin ekstrem høje maltbitterhed og sin 12 måneder lange bourbonfadlagring hvor alkoholen får lov til at spille med musklerne. Det er en helt fantastisk oplevelse at drikke Paragon 2018. Hermed årets bedste øloplevelse.

5 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: