Øltype: India Pale Ale – Imperial New England
Alkohol: 8% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Ølkassen.dk, udsolgt 79 kr.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Vintertid er Putty-tid.
Verdant Brewing har de sidste tre vintre brygget den meget hypede Imperial New England IPA, der fra allerførste færd scorede høje ratings via Untappd. Jeg smagte på øllen tilbage i 2019 og 2020, og man skal være hurtig ved havelågen, for butikkerne får et meget begrænset oplag hjem.

Udseende
Putty har igen overgået til et nyt udseende. Øllen ligner sig selv, men etiketten er skiftet ud. Jeg synes jeg stadig at Putty fra 2019 havde den fedeste etikette.

Duft
Putty 2021 har en fuldfed duft af tropiske frugter bestående af mango, ananas og appelsiner.

Smag
Putty 2021 er brygget med de samme humletyper som de to forrige årgange: Mosaic, Galaxy og Azecca. Humler der alle bringer tropiske frugter med sig, hvilket selvfølgelig også går igen i denne årgang.

Putty 2021 smager af mango, ferskner, ananas, fyrrenåle og lette krydrede noter. Med den intense mængde humle er øllen også meget bitter. Putty er tappet d. 12/1/21 og er i dag d. 18/2/21 lidt over en måned gamle, men det er ingen indflydelse på øllens bitterhed.

Mundfylden er god og fed, men humlens bitre noter hæger sig fast til tænder og tunge, og med den meget bitre eftersmag, inkluderet hopburn, bliver det hele en meget tørt.

Konklusion
For tredje år i træk har jeg nu anmeldt Putty, og selvom den er brygget med de samme ingredienser, så synes jeg at denne besidder ligelovlig meget bitterhed og hopburn.

Verdant Brewing Co. – Putty 2021 får:

4,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: