Øltype: Gose
Alkohol: 7,0% (50 cl. dåse)
Forhandler: Erlings Flaskebutik Aalborg, 140 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Jubllæumsanmeldelse nr. 900.

Udseende
For 140 kr vil man gerne have meget øl, og det får man også med Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mud Cake Lassi Gose, nemlig hele 50 cl. Og det er faktisk et sjældent syn, da de fleste dåser med mikrobryg bliver tappet på 44 cl.

Nå, men øllet der kommer ud af dåsen er virkelig flot. Fuldstændig uigennemsigtig og mørkelilla, med det smukkeste tætte og lyserøde skum.

Og kigger man bare på øllen uden at vide, hvad der er i den, ja så havde Annika og jeg en forventning om at den duftede af skovbær og smagte surt med et hint af bær.

Men denne øl snyder i den grad, da det er en kombo mellem Noa Pecan Mud Cake og Bianca Blueberry Lassi Gose – en Imperial Stout møder en frugtet Gose.

De er skøre de svenskere.

Duft
Kage, hindbærroulade, marcipan, pecannødder, mocca/chokolade creme og kokos. Et virvar af dufte og nuancer møder min næse. Øllen ligner ikke noget der besidder så mange indtryk.

Smag
Bianca Noa har en mundfylde og smag som et glas Ribena-solbærsaft uden tilsat vand.

Det er intens og mættet på én gang. En smag af blåbær, kokos, marcipan, pecannødder og chokolade tonser rundt i munden på mig. Selvom øllen ikke er decideret fed og olieret i munden, klistrer den alligevel til læber og tænder. Sukkerindholdet er højt, og der er da også tilsat laktose for at give øllen ekstra sødme.

Eftersmagen er let, syrlig og saltet. Øllens syre rumsterer lidt i maven, som drak jeg et glas æblesaft.

Konklusion
Dufter som Noa men smager af Bianca. Eller også så smager den af dem begge. Det er virkelig en vild oplevelse, og kun noget som Omnipollo kan gøre. Og med denne vilde øl runder jeg også et skarpt hjørne i Rookiebeers’ historie. Hele 900 øl har jeg anmeldt i bloggens nu snart niårige levetid.

Der vist ingen tvivl om at Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mud Cake Lassi Gose er en jubilæumsanmeldelse værdig, og derfor ryger øllen helt til tops med:

5 ud af 5 kapsler.

5 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: