Øltype: Sour Ale med frugt
Alkohol: 7% vol. (47,5 cl. dåse)
Forhandler: Drikbeer.com, fødselsdagsgave fra Niels.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Mortails Brewing Co. har de sidste par måneder floreret på de sociale medier med deres ølserie Hydra. En serie af øl, der er brygget indenfor øltypen Sour og med et væld af forskellige frugter. Konsulterer man Untappd, vil man finde ud af at Mortails Brewing Co. gør et eller andet rigtig, da deres øl får meget høje ratings.
Og ikke nok med at de florerer på de sociale medier, så er øllene også landet her i Danmark. Dette takket være ølimporteren Drikkeriget, og deres hjemmeside drikbeer.com. Bag Drikkeriget og drikbeer.com står blandet andet Jeppe Jarnit-Bjergsø manden bag Evil Twin Brewing, som også har brygget øl sammen med Mortails Brewing Co. blandet andet med øllen Even More Hydra.

Udseende
Er det en jordbærsmoothie jeg har skænket mig her? Hvis jeg ikke vidste bedre, så ville jeg tro det. For øllen giver intet skum fra sig, og det har “bare” denne brunlige og mørkerøde farve. Det ligner heksebryg.

Hvor øllet ikke er det flotteste så er etikette rigtig fed. En trehovedet hydra spyer med flotte farver, og øllen føles meget eksklusiv i hånden.

Duft
Denne øl dufter helt specielt. Hydra er brygget med tangerine (mandariner), blåbær og mango, og det jeg allermest kan dufte er mandarinerne. Det dufter som appelsinsyltetøj blandet med blåbær og jordbær. Det er en overvældende sød og samtidig syrlig aroma der kommer mig i møde. Øllen afgiver samtidig en duft af karamel eller brændt sukker fra sig. Og for hvert snus jeg tager af øllen, så dannes der mundvand i min mund, og nu bliver jeg nødt til at smage på dette trehovedet monster.

Smag
Hvad er det jeg sidder og drikker? Jeg ved det ærlig talt ikke. Det er vist en form for Sour brygget med rigtige frugter.

Det følelse som at drikke appelsinjuice med frugtkød, for der er nemlig frugtkød i øllen, og det stammer sikkert fra mandarinerne og hælder man øllet ud i vasken (som jeg gjorde med bundslatten) så jeg se kerner fra blåbærene.

Mundfylden er derfor meget lig appelsinjuice med frugtkød, og den smager da også derhen af. Smagen af mandarinerne er allestedsnærværende med en syrlighed, som tygger man på det hvide i appelsinskallen. Samtidig dukker der en sødme op, en sødme som får mig til at tænke på boysenbærsyltetøj (noget vi spiste meget i min familie, efter Pixarfilmen Græsrødderne havde haft premiere). Så jeg kan altså smage en blandning af blåbær og boysenbær. Men om jeg kan smage mango, skal jeg ikke kunne ytre noget om.

Eftersmagen er både sød og syrlig. Sød af blåbær og syrlig af mandariner. Og så giver den en lille smule halsbrænd, som drak jeg en meget humlet IPA. Jeg sad længe med følelsen af at have drukket appelsinsaft, selv efter jeg havde drukket sidste tår.

Konklusion
Hydra Blueberry + Tangerine + Mango er den mærkeligste øl jeg til dato har smagt, og jeg har lige anmeldt Omnipollos Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mudcake.

Jeg har ikke helt følelsen af at drikke en øl, det føles mere som at drikke en drink med vodka og appelsinjuice. Det har samme fornemmelse, bare denne her er tilsat kulsyre. Og kulsyren gør faktisk, at selvom øllen er ret besynderlig, så ryger den hurtig ned.

Hydra Blueberry + Tangerine + Mango er både god og underlig. Det er en øl der udfordrer rammerne for hvordan øl skal være, og denne øl beviser at bryggere verden over ikke er færdige med at eksperimenterer med øllet. Jeg kan godt lide øllen her, og giver derfor:

4,50 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: