Øltype: Double IPA
Alkohol: 8,0% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: To Øls webshop, del af To Øl Beer Club marts 2022
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Et ølabonnement er en sjov størrelse. For hvad skal det koste, og hvor mange penge har man lyst til at smide efter en boks med øl i, som man ikke selv har valgt? Jeg har prøvet et par stykker. Først Mikkellers Beer Club, som jeg først fik rabat på, og fik så et par stykker derefter. Men det blev for dyrt, dog fejlede øllene intet. Så har jeg prøvet Beer-me.dks ølabonnement, en boks med forskellige øltyper (man kan vælge mellem denne og IPA-boksen), men hvor indholdet desværre var for svingende i kvalitet selvom prisen lå omkring 230,- uden fragt.

Nu har jeg så kastet mig ud i et nyt eventyr i form af To Øl Beer Club. Her koster boksen kun 149,- uden fragt, og indtil videre virker det til at øllene er af høj kvalitet. Jeg er desuden ret glad for To Øls øl, og jeg anser mig selv som lidt af en fan boy. Jeg var også glædeligt overrasket for hver af de seks øl jeg trak op af boksen. Og især begejstret over igen, at komme til at smage på Black Malts and Body Salts, som jeg smagte for første gang i 2014.

Her ses To Øl Beer Club marts 2022: Redtro (5%) Red Ale med nitro, Side Quest (7,1%) IPA, #08 (8%) DIPA, Das Kølich (4,8%) Kölsch, Black Malts and Body Salts (9,9%) Black IPA, Brokilde Yeaster Bunny (6%) Saison.

Udseende
Dette er To Øls ottende iteration i #DIPA-serien. Denne øl er brygget med Citra, Simcoe og Mosaic, altså tre af de allermest brugte og største humlesorter i forhold til IPA og Double IPA.
Etiketten er der ikke meget at skrive om, ud over at den er ganske letgenkendelig med sit store hashtag på fronten.
Øllet er er derimod smukt gul og fuldstændig uigennemsigtig, som havde jeg skænket mig et glas appelsinjuice. Og skummet det er knagme lækkert.

Duft
#08 DIPA dufter lige som den skal, nemlig af appelsin, ananas, mango og humle. En meget imødekommende duft, som man også kan fornemme er ganske frisk.

Smag
Øllen smager også meget friskt. Det er lige så det trækker og niver, da den passerer tungen på sin vej ned i maven. #08 DIPA har en dejlig smag af mango og ananas, og en lidt skrap smag af alkohol. Mundfylden er ikke helt til den fede side, men den er heller ikke tynd – den sådan lige midt i mellem.

Eftersmagen er ret bitter og den lader mig ikke sådan lige slippe. Den har hårdt fat om mine smagsløg, og kommer med små hidsige spark af bitterhed, men også sødme af mango og ananas.

Konklusion
Jeg har længe haft lyst til en rigtig DIPA af den New Englandske slags, og jeg må sige, at jeg næsten har fået det. Den er ikke lige så mild og rund, som en New England DIPA, men det skal den heller ikke være. Den er lækker, saftig, bitter og smagfuld. Og som jeg lige fandt ud af, så får #DIPA-øllen en plads i To Øls kernesortiment, så man kan måske være heldig, at finde den i et velassorteret supermarked en dag.
To Øl – #08 DIPA får:

4,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: