Øltype: Belgisk Dubbel
Alkohol: 6,0% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Craft Makers Collective, 40 kr.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

Jeg har længe gerne ville smage den nye øl fra Skuldborg Bryghus efter at have lyttet til samtlige afsnit af podcastserien “Undskyld Vi Roder”, en podcast om tilblivelsen af r8Dio – Danmarks nye snakke, sludre, taleradio.

Og da øllen så kom til salg på Craft Makers Collective måtte jeg bare købe en flaske.

Skuldborg Bryghus’ brygmester hedder Reinhard Weiphauer og han brygger efter Reinhardgebot, en gammel tysk bryggeteknik, hvor øllen ikke er brygget med andet end vand, malt, humle og gær. Gylden Daggry er en belgisk dubbel på 6% vol. og skulle smage til af svesker, rosiner, brændt karamel og et hint af appelsinskal.

Udseende
Etiketten er vældig flot. Dragerne Gorm og Bent ses på etiketten med et bål i midten, og i bålet ses en lille nisse. Er det mon et hint til Skuldborgs våbenskjold og deres tradition for nisseafbrændning?

Øllen står flot i glasset med højt skum og en flot mahogni farve.

Duft
Op af glasset strømmer en duft af brød, malt og en blomsteragtig sødme. Gylden Daggry dufter ganske lifligt.

Smag
Gylden Daggry har en cremet mundfylde, og en let prikkende kulsyre der giver øllen en dejlig friskhed. En smag af brød, ristet malt og karamel dukker op, det er en mild og rund øl. Eftersmagen besidder en let bittermæssighed (som Allan Sindberg ville sige det) og jeg efterlades med en mild tørhed i munden. Jeg får lyst til at tage endnu en tår for at slukke tørsten.

Konklusion
Gylden Daggry er en godt brygget belgisk dubbel. En øl der slukker tørsten, og som man får lyst til at drikke flere af. Øllen er mild, rund og smager mest af brød og ristet malt. Jeg har dog ikke kunne smage hverken svesker, rosiner eller appelsinskal, men det gør mig heller ingenting.

3,75 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: