Øltype: Triple IPA (TIPA)
Alkohol: 10% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Craft Makers Collective, 64 kr.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Med Too Old To Die Young – Expelled Club 27 Member! frisk i hukommelsen dykker jeg nu ned i Five Minutes Late For An Early Grave! Denne øl er i samme serie som føromtalte, og er ligeledes en Imperial IPA med en masse farlige procenter, i denne omgang hele 10.

Too Old To Die Young er et nystartet bryggeri, med bopæl i Sønderborg, som så dagens lys i januar 2022. Bag bryggeriet står fem mænd, der alle har en baggrund indenfor bryggeribranchen: JesperJakob, Thomas, Nickolai og Kim. Du kan læse meget mere om bryggeriet over på beerbloggers.dks hjemmeside.

Udseende
Ligesom Expelled Club 27 Member! er Five Minutes Late For An Early Grave! utrolig flot illustreret. Bag etiketten står Jakob, som også er ejer og chefdesigner af bryggeriet.

Øllen derimod er ikke videre køn at kigge på. Det minder mest af alt om mudret appelsinjuice, og det ville jeg også tro det var, hvis der ikke lå et kridhvidt skum på toppen. Men sådan skal en hazy TIPA jo åbenbart se ud.

Duft
Øllen dufter af tropiske frugter, især ananas, mango og passionsfrugt stiger til vejrs, da øllen er brygget med humlerne: Sabro, Citra BBC og Eclipse.

Smag
Udover de fire grundpiller (vand, malt, humle, gær) er øllen også brygget med citronpuré, bergamottepuré og citrongræspuré, så altså en helt masse puré. Dog føler jeg ikke at jeg sidder og drikker en puré eller en smoothie, men derimod en ganske fed og fyldig TIPA, og den føles også væsentlig federe i mundfylden end Expelled Club 27 Member! Puréen giver selvfølgelig en masse smag til øllen, men jeg kan ikke rigtig smage forskel på humlerne og puréen.

Øllen smager selvsagt af tropiske frugter, som ananas, mango, passionsfrugt, appelsin og lime. For det meste når jeg drikker disse “frugt” tunge IPAer, sidder jeg med en fornemmelse af at have frugtkød mellem tænderne. Er jeg den eneste der har det sådan?

Eftersmagen ligger godt i svinget med en god omgang bitterhed, som dog faser hurtigt ud og overtages af sødme og en mild alkoholisk varme i svælg og mave.

Konklusion
Trods sine 10% vol. glider Five Minutes Late For An Early Grave! nemt ned. Flot etikette, duft og smag af tropiske frugter og en god balance mellem alkohol og sødme gør øllen rigtig god. Jeg havde dog gerne set en renere øl uden så mange tilsætningsstoffer, som jeg har svært ved at identificere, derfor lander øllen på:

4,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: