Øltype: Barley Wine – Engelsk
Alkohol: 13,7% vol. (75 cl. flaske)
Forhandler: Adventsgave 2021 fra Annika.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

I anledningen af vores 4 årsdag, min og Annika, fejres det med en helt speciel øl. En øl som jeg fik af Annika i adventsgave i julen 2021. Af hjertet tak for denne vilde øl, skal der lyde til min dejlige kæreste Annika.

The Bruery er kendt for at brygge vilde fadlagrede øl. Den måske bedst kendte er øllen The Bruery – Poterie Bourbon Barrel-Aged 2016, en bourbon fadlagret Old Ale på 16,8% vol.

Mash & French Toast 2019 er en engelsk Barley Wine på 13,7% vol. brygget med vanilje, kanel, muskatnød og ahornsirup. Ydermere er øllen lagret på bourbonfade. Mash & French Toast er en vintage øl med lidt over tre år på bagen og med en tappedato d. 25/7/2019.

Udseende
Øllen kommer i en 75 cl. stor flaske. Toppen befries med en snip og man har derved direkte adgang til den store kapsel. Ud af flasken hældes en brun næsten sort øl. Skummet bruser hurtigt op, og lægger sig derefter mageligt tilrette på toppen.

Duft
Mash & French Toast 2019 dufter afsindig meget af kanel, vanilje og kokos. Øllen dufter som arme riddere, selvom jeg aldrig har fået det, må det dufte sådanne. Det er en virkelig lækker duft, og jeg kommer også til at tænke på honninghjerter eller honningbomber, og bliver øjeblikkeligt hensat til julens hygge.

Smag
En fyldighed breder sig i munden på mig. Det er en vild øl at sidde og sippe til. Varmen breder sig fra alkoholen, og de mange varme krydderier øllen er brygget med. Kanel, vanilje, muskatnød, ahornsirup, kokos, mandler, mørke rosiner og søde dadler, flødekaramel og bitter mørk chokolade stiller sig i kø for at hilse på mig. Jeg bliver ikke overvældet af øllen, men føler mig godt tilpas i dens selskab.

Eftersmagen føles først let og næsten læskende, men bliver efter lidt tid overtaget af en tør fornemmelse i gane og svælg. Her træder en bitterhed til som sidder man med en god kop kaffe.

Under de mange nuancer kan jeg også fornemme baseøllen, der viser sig frem med en rig smag af ristet byg og en alkoholprocent der bringer det hele sammen.

Konklusion
Jeg bliver godt tilpas af at stifte bekendtskab med Mash & French Toast 2019. Endnu en gang tak til Annika for øllen, og tak for fire dejlige år i dit altid vidunderlige selskab.

5 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: