Øltype: Old Ale
Alkohol: 16,8% vol. (75 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 226 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Da jeg var til bottle share sammen med Peter og Simon aka HopDaddy, smagte vi på rigtig mange vilde øl. Her i blandt smagte vi på Poterie, en old ale lagret på bourbon fade. Men Poterie er ikke nogen “almindelig” old ale lagret på almindelig bourbon fade. Nej, Poterie er en del af det amerikanske bryggeri The Bruery’s jubilæumsserie, og den ottende af slagens.

IMG_20170328_184939

Poterie er frementeret med The Bruery’s egen gær, og derefter mixet (blended) via solerametoden. Hvilket betyder, at The Bruery hvert år har taget noget fra deres nye jubliæmsøl, lagret det på egetræsfade og sidenhen mixet det i denne øl. Poterie er altså et mix af otte forskellige øl.
Poterie besidder en alkoholprocent på hele 16,8% vol., og drikkes som en likør enten af tulipanglas, vinglas eller af et håndlavet keramik krus (Poterie er fransk for pottery, altså keramik).

aviary-image-1489861419421

Udseende
Selve flasken er rigtig lækker udført. Flot etikette, og kapsellen er beklædt med guld. Selve teksten på etiketten indeholder rigtig gode informationer, historien bag og om øllet.
Øllens farve er brunlig som ses på billedet og let gennemsigtig, med et fint og hvidt, men ikke særlig tæt skum på toppen.

IMG_20170329_210443

Duft
Det er en helt vild øl at stikke næsen ned i. Poterie har en aroma af blommer, rosiner, kaffe, svesker, marcipan (mandler) og selvfølgelig en duft af bourbon. Poterie har en så kraftig duft, der næsten svider næsehårene af. Det er som at stikke næsen ned i et glas bourbon (amerikansk whiskey lavet på 51% majs).

Smag
Mundfylden er stor, fed og cremet. Det er en voldsomt sød øl, der rammer alt på sin vej, intet går fri af øllens ekstreme sødme. Alt klistrer til, hvis man ikke tager små slurke af denne søde øl.

IMG_20170328_185007

Poterie smager af blommer i madeira, henkogte frugter, portvin, brun farin og bourbon. Hvor jeg før snakkede om øllens kraftige duft af bourbon, er det intet i forhold til smagen. Man skal i hvert fald ikke have åben ild i nærheden, imens Poterie drikkes.
Poterie har en tung og noget krads eftersmag. Varmen fra alkoholen kan fornemmes helt ned i mavesækken.

Konklusion
Poterie er oplevelse at drikke. Det er en  stor og vild øl, som jeg godt kunne tænke mig at drikke igen om 10 år, for at se om der er kommet mere ro på.
Du har i øvrigt mulighed for at vinde denne kraftkarl i maj måned, hvor både jeg og Rookiebeers fylder år. Jeg bliver 30 og Rookiebeers 5 år.
Poterie skal nydes i selskab med gode venner, i små slurke og i små glas.

5 ud af 5 kapsler. 

5kapsel

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: