Der er snart gået 11 år med min ølblog Rookiebeers, og jeg har nu rundet over 750 følgere på Facebook og 1250 følgere på Instagram. Af hjertet tak for alle jeres likes, kommentarer og delinger. Uden jer og øl ingen Rookiebeers. 

De sidste 2 år med Rookiebeers har været ret vilde, og det vil jeg nu dele med jer. Så sæt dig godt til rette, for nu begynder Rookiebeers’ årsberetning 2021-2023.

Ølåret 2021

Ølåret 2021 gik næsten i sig selv, og jeg fik kun anmeldt 24 øl, blandt andet pga. helbredsmæssige årsager, og mit drive til at anmelde øl, ikke rigtig var tilstede. Det var et år med 24 gode og vilde øl, hvor jeg også nåede milepælen ølanmedelse nr. 900 med Omnipollos Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mud Cake, en fuldstændig crazy krydsning mellem en Gose og en Imperial Stout. 

I kølvandet af Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mud Cake (gab et langt navn), fik jeg også smagt på tre andre Pastry Sours – Mortails Brewing Co. – Hydra Blueberry + Tangerine + Mango, Evil Twin Brewing NYC & Mortails Brewing Co. – Even More Even More Hydra og Evil Twin Brewing NYC – What Even Is Black Cherry Anyway?

Øllen med det lange navn — Bianca Noa Pecan Coconut Blueberry Mud Cake

Udover de 24 øl jeg fik anmeldt det år, fik jeg sponsoreret Natholdets Julekalender 2021 af Craft Makers Collective. Jeg har altid fulgt med i Natholdets Julekalender, som jeg synes er et sjovt koncept, hvor Anders, Søren og Carsten bare bliver fuldere og fuldere for hver dag der går.

Sidst men ikke mindst, fik jeg også en dejlig adventskalender fra Annika, hvor hun havde købt nogle vilde øl blandt andet Mash & French Toast 2019 og 3Fonteinen Hommage 2018/2019. Hun er rigtig god til at vælge vilde øl. 

Og så var jeg lige ved at glemme, at jeg blev nomineret i kategorien Årets Blogger af Danish Beer Blogger Awards 2021. Jeg endte dog ikke med at løbe med sejren, men jeg er meget glad for nomineringen, som du kan læse mere om her.  

Ølåret 2022

I ølåret 2022 anmeldte jeg 53 øl, som jo er over en fordobling af øllene fra 2021.

Hvor jeg i 2021 rundede et skarpt hjørne med ølanmeldelse nr. 900. Fyldte Rookiebeers 10 år i 2022. Jeg fik bare aldrig fejret det.

Jeg havde egentlig tænkt mig, at få brygget en øl hos et bryggeri, en Rookiebeers jubilæumsøl, men det kunne ikke lade sig gøre. Da jeg var for sent ude.

Et billede fra dengang Rookiebeers hed Ølnovicerne og kapselskalaen kun bestod af fem kapsler.

Så hvis du kender nogle, der kunne være frisk på at brygge en øl med mig, så skriv gerne til mig. Det kunne være sjovt at brygge en øl, der minder lidt om mig ;).

Hvis du har lyst til at læse om, hvordan det hele startede, så kan du læse mere om det her.

Mit ølår 2022 tog for alvor fart, da jeg blev medlem af To Øl Beer Club, som du også kan læse mere om her. Seks friske bajere trillede ind på adressen hver måned, hvilket resulterede i, at jeg nu fik smagt og anmeldt rigtig mange øl. Jeg fik også lyst at tage flere billeder, og jeg synes selv der er nogle gode imellem.

Som du nok har lagt mærke til, så har jeg anmeldt mange fra To Øl i 2022. 19 ud af 53 for at være helt præcis. To Øl laver jo gode og lækre øl, og fortjener i den grad at få en masse omtale. 

  • Læs alle mine ølanmeldelser af To Øl her.

Gylden Daggry og Undskyld Vi Roder

I juli måned fik jeg anmeldt Gylden Daggry fra Skuldborg Bryghus, som er min mest læste anmeldelse nogensinde pr. d.d. med over 1.100 visninger.

Hvis du aldrig har hørt om Skuldborg Bryghus kommer lidt baggrundsviden.

I 2020 dukkede en ny podcast-serie op: “Undskyld Vi Roder“. Serien omhandler den nyopstartede radiostation r8dio – Danmark nye snakke-sludre-taleradio. Vi følger den lettede stressede radiodirektør og kulturkongen, Klavs Bundgaard og hans programdirektør Smørstemmen fra Ikast, Allan Sindberg. Vi følger tilblivelsen af r8dio, hvor alt foregår i gulvhøjde og vi kommer med helt ind bag facaden.

Skuldborg er stedet det hele foregår, ude på den jyske hede, som jeg forestiller mig. Skaberne bag har formået at skabe et levende og mangfoldigt univers. Skuldborg har selvfølgelig også et bryggeri, som har brygget øl siden 1216. Gylden Daggry var først en gimmick, og man hører tit de medvirkende drikke og spise, og øllen blev nævnt af flere omgange. Lige pludselig dukkede Skuldborg Bryghus op i Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2022 og kom til salg på Craft Makers Collective, som det eneste sted i landet.

For nylig åbnede Skuldborg Bryghus deres egen webshop, hvor man selvfølgelig kan købe øllene. Udover Gylden Daggry, som er en Belgisk Dubbel, kan man også få: Skuld (pilsner), Havmunken (IPA) og Dortmunder Export (Classic/Vienna Lager). Øllene er brygget på Randers Bryghus med chefbrygger Jonas Jacobsen.

Jeg skal på et tidspunkt have købt de resterende øl og anmeldt dem. Det bliver spændende at dykke ned i Reinhard Weibhauers nye øl. Du kan læse mere om Skuldborg Bryghus lige her.

Allan Sindberg (Brian Lykke) og Klavs Bundgaard (Kasper Nielsen) gør klar til at komme ud med deres nye show.

Jeg er stor fan af Undskyld Vi Roder og r8dios univers, og til september skal Annika og jeg til København og se Klavs Bundgaard og Allan Sindberg gå live live i gulvhøjde. Vi glæder os helt utrolig meget.

Skaberne bag r8dio og Undskyld Vi Roder er: Mikael Bertelsen, Mads Brügger, Kasper Nielsen (Klavs Bundgaard), Brian Lykke (Allan Sindberg), Frederik Cilius (Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm) og Rasmus Bruun.

Ølsmageren fra Gjøl

2022 var også året, hvor jeg for første gang besøgte Ølsmageren fra Gjøl, her holder Jesper også kendt som Ølsmageren til. 

Hver fredag eller lørdag åbner Jesper garagen og byder folk velkommen. Det er altid dejligt at besøge Jesper og hans ølbiks, hvor han udover vilde øl også byder på lækre smagsprøver. Ølsmageren har også en månedskasse, som man kan blive medlem af, og Jesper kører endda ud med øllene, hvis du ikke selv kan komme til Gjøl. Det er sidenhen blevet til 4-6 besøg hos Jesper, og det er altid fedt at komme en tur på besøg, og tjekke de nyankomne øl ud, og få sig en smagprøve eller tre.

Bad Seed Beer Fest 2022

2022 var også året, hvor Annika og jeg igen kunne komme til Bad Seed Beer Fest. Bad Seed Brewing holder deres én-dags ølfestival, med en farlig masse danske bryggerier i bedste Mikkeller Beer Celebration stil. Betal 300-400 kr for fire timer og drik alt det du lyster. Det var igen i år et herligt arrangement med en masse spændende øl. Vi tropper op igen i år, datoen d. 19. august er allerede reserveret. 

Barleywember og SoMe Manager

Så kom november og så skulle der selvfølgelig sættes fokus på Barley Wine. Noget jeg også ville være en aktiv del af, så jeg fik anmeldt fem vilde bygvine heriblandt Ø-bryg Barley Wine lagret 18 måneder på romfade og Bad Seed Barrel Aged Colossus 2022.

På den mere private front deltog jeg i november og december i kurset Social Media Manager på UCN act2learn, hvor jeg blev uddannet i brugen af sociale medier og forståelsen heraf. 

Dette har givet mig et enormt boost ift. at lave nyt indhold til jer og bloggen. Kurset gav mig i den grad mod på mere, og gav mig masser af nye og sjove ideer, som jeg kan skrive om. 

Før i tiden anmeldte jeg to øl om ugen, det vil jeg stadigvæk bestræbe mig på, men nu vil jeg også komme med opdateringer, sjove afstemninger, klummer, artikler, lister og top-det-ene-og-det-andet — heriblandt den månedlige top 3 og top 10 over bedste øl fra året der er gået. 

Ølåret 2023

2023 er vi nu nået til, og min nedtælling til ølanmeldelse nr. 1000 er startet. Derfor spurgte jeg jer, hvad I gerne så at jeg anmelder som ølanmeldelse nr. 1000. Dette resulterede i en masse gode anbefalinger og svar, som du kan kan læse herunder.

“Alt fra Hancock Bryggerierne” var svaret, hvilket er et stort ønske. Jeg har nu givet mig i kast med øllene, og har indtil videre anmeldt: Hancock Bryggerierne – Høker Bajer og Hancock Bryggerierne – Old Gambrinus Beer Light & Dark.

Norbæk Gårdbryggeri – Raspberry Spontan Blend 2022.

Antidoot – Gentiana Lutea (en 400 kr. dyr belgisk øl med smag af Fernet Branca). 

Revolver Brewing – Blood & Honey

Øltypen Lichtenhainer – læs mere om øltypen her

Ø-Brygs fadlagrede Barley Wines serie. Her har jeg anmeldt den på romfade, og har de tre andre til at stå i skuret, som skal anmeldes til Barleywember 2023.

Brasserie Scassenes – Cookie Beer

Tennents Caledonia Brewery – Tennents

Westvleteren 12. Den kan du læse anmeldelsen af her.

Bryghuset Vendia – Jubilæumsbryg no. 1000

“De allerførste øl jeg anmeldte, da ølbloggen var helt spæd.”

“En helt almindelig øl fra supermarkedet med dertilhørende livesmagning.”

“Kom ned til mig, så finder vi en øl til dig”, sagde Ølsmageren fra Gjøl.

Nu er jeg på ølanmeldelse nr. 982, og der er kun 18 øl (hvor 2 ølanmeldelser allerede er besat) til at jeg rammer nr. 1000. Over de næste to måneder kan du blandt andet glæde dig til, at læse mine ølanmeldelser af disse vilde øl:

Og så fylder bloggen 11 år d. 18/5 og den skal selvfølgelig fejres. Så sørg for at følge med de næste par måneder, hvor du måske kan blive den heldige vinder, af en masse lækre øl.

Det var alt for mig i denne omgang.

Tak fordi du læste med.

Skål fra Rookiebeers

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: