Øltype: Barley Wine – engelsk
Alkohol: 18% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Ølsmageren fra Gjøl, 4 øl får 350 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

For et par år tilbage startede ølbloggeren HopDaddy #barleywember på Instagram. Han syntes der manglede noget varme i denne mørke tid, og kastede sig så over bygvinen aka Barley Wine. Sidenhen er fænomenet vokset, og flere og flere er hoppet med på vognen. Og i år hopper jeg også med på kareten. Dette er nu min 4. Barley Wine her i Barleywember, og jeg kan vist lige nå en eller to til, inden julen står for døren. Hvis du ikke har læst de tre forrige kan du finde dem herunder.

O/O Brewing – 100.1 Barley Wine (Bourbon)

Bad Seed Brewing – Bourbon Barrel Aged Colossus 2022

Kasper Brew Co. & Bryggeriet Umage – Joker & the Thief 2022

Denne Barley Wine er brygget af bryggeriet Ø-bryg, der holder til på Thurø, og som har brygget øl siden 2015. Jeg skiftede første gang bekendtskab med Ø-bryg tilbage i 2015, hvor jeg fik tre øl af bryggeriet: Ø-bryg – Amerikansk Pale Ale, Ø-bryg – Brown Ale og Ø-bryg – Dampskibsøl.
Siden hen har Ø-bryg brygget mange øl, og nu kommer så denne serie af Barley Wine. Alle øl har ligget på fade, og alle har ligget på dem i 3 år.

Øllen er købt hos Ølsmageren fra Gjøl, der helt eksklusivt havde fået øllene til Nordjylland.

Udseende
Barley Wine Rom Fad 2022 er flot mahognifarvet. Ikke meget skum kan tvinges frem. Etiketten og flasken gør ikke meget væsen af sig, dog er teksten på etiketten godt skrevet, og man bliver klogere på øllet og hvad den formår.

“Barley Wine – Eksklusiv øl. Kun fremstillet i 400 eksemplarer. Fadlagret på et carabisk romfad. Vi har brygget en Barley Wine på godt 14% og lagret den i 40 måneder på et romfad. Fadlagringen bringer den op på cirka 18%. Så her er tale om en kraftig øl, med masser af smag. En god maltrig øl, hvor alkoholen får lov til at vise sin styrke og varme. En vinøs øl med delikate sherrynoter, og en skøn eftersmag fra det træfad øllen har lagret på. Øllen findes også i 3 andre varianter lagret på fade brugt til Stauning Rye Whiskey, Stauning Peated Whiskey samt et bourbonfad.”

Duft
Dufter virkeligt lækkert. Kokos, farin, mørk chokolade, rom, egetræ, kaffe, blommer, rosiner. Det er en øl der har det hele.

På billedet ses specialøl Barley Wine Rom Fad af bryggeriet Ø-bryg. Ølbrik fra Kreakrogen
Har du bemærket de flotte ølbrikker med mit logo på? De er lavet af Kreakrogen, som du kan finde på Facebook og Instagram.

Smag
Stor duft og stor smag. Denne specialøl smager immervæk godt. Øllen smager af rom, den har virkelig en tydelig smag af rom. Smagen af rosiner, blommer, kaffe, mørk chokolade og alkohol er ligeledes meget fremtrædende. Den har et næsten frugtig-agtig islæt, hvor den på flere måder virker læskende i sin storhed af vilde procenter og kraftigfulde smag. Eftersmagen er bitter-brændt, tør og varmende. Det er en rigtig sippeøl, og efter hver tår har man lyst til en ny.

Konklusion
Barley Wine Rom Fad 2022 er en eksklusiv og ret ekstrem specialøl. Den virker balanceret, og man kan rigtig sidde og gå på opdagelse i øllet. Det bliver spændende at smage de tre andre, og jeg ville næsten ønske jeg har købt dobbelt op, så jeg kunne følge disse vilde øl med nogle år på bagen. Ø-bryg får med deres vilde Barley Wine på romfad:

5 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: