Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 71 kr.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

I ølanmeldelse nr. 985 smagte jeg på King Ink fra Bad Seed Brewing, og i dag smager jeg på Barrel Aged King Ink, ølanmeldelse nr. 986.

Barrel Aged King Ink er King Ink lagret på Heaven Hill bourbonfade. Øllen blev brygget i december 2020, og har så ellers hygget sig på bourbonfade i 10 måneder.

Jeg var svært begejstret for King Ink, der excellerede på flere punkter blandt andet med en smag af ristet malt, bitter og mørk chokolade og bløde mundefylde. Alle disse gode indtryk kun på baggrund af vand, malt (byg og rug), havre, humle og gær. Ingen ekstra tilsætningsstoffer, en helt ren øl.

Jeg glæder mig nu til at dykke ned i øllet, og jeg har selvfølgelig tyvstartet lidt med min video/reel, som du kan se senere på ugen. Det tyder allerede rigtig godt.

Udseende
Den samme rose bryder etiketten, lækkert design som altid. På bagetiketten bliver man forkælet med gode informationer, og historien bag øllet. Det eneste jeg måske mangler er en tappedato, men det er også småting.

Ved skænkning er øllet sort som graven, og skummet gør ikke meget væsen af sig. King Ink brusede væsentlig mere op, hvor BA King Ink kun dannede en lille skumkrone. Det er muligvis fadlagringen, der får skummet til at forsvinde, for alkoholprocenten er ikke steget med mere en 0,5% vol.

Duft
En virkelig lækker aroma møder min næse. Øllen har sødme og fyldighed allerede i aromaen, hvor jeg kan dufte kokos, sød finsk lakrids, mælkechokolade, mørk chokolade, ristede kaffebønner, blommer og en snert af god portvin. Det er virkelig kræs.

Smag
Barrel Aged King Ink møder mig med en fyldig og frisk mundfylde. Om det fadlagringen eller kulsyre, der får øllet til at føles friskt, det ved jeg ikke, men friskt føles det.

Jeg husker ikke King Ink som klistret, men sådan er BA King Ink. Øllet klistrer til ganen, tungen og lidt til læberne, det er tungt og kradsbørstigt.

I smagen møder jeg igen den bitre og mørke chokolade, derefter smagen af karamel, blommer, portvin, hårdt ristet brød (der lige har fået lidt for længe på brødristeren) og en varmende smag af alkohol, der er langt mere fremtrædende end i King Ink.

Bitter og mørk er eftersmagen i den grad. Jeg sidder længe med eftersmagen, og der dukker hele tiden nye nuancerer op.

Konklusion
Barrel Aged King Ink er en ekstrem lækker øl fra Bad Seed Brewing. Bryggeriet forstår sig på deres mørke øl, og ikke mindst brugen af fadlagring inden for Heaven Hill bourbonfade. Her skal også nævnes Bourbon Barrel Aged Colossus 2022, som virkelig excellerer ud i brugen af Heaven Hill bourbonfadet. Nu mangler jeg blot at smage på Bad Seeds Royal Oak, som selvfølgelig også er fadlagret på Heaven Hill bourbonfade i hele 22 måneder.

4,50 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: