Øltype: Lambic – Kriek
Alkohol: 7,2% vol. (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Adventskalender 2022 fra Ølsmageren fra Gjøl
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler

Så dykker jeg endnu engang ned i dette års adventskalender fra Ølsmageren fra Gjøl. Jesper aka Ølsmageren har beriget os med fire spændende øl, hvor jeg indtil videre kun har smagt på en – Supernova 2.0 fra norske Monkey Brew.

I aften smager jeg så på øllen fra 3. advent, nemlig 3 Fonteinen – Oude Kriek (season 18/19) Blend no. 86. Det bliver overordentlig spændende at smage på denne Kriek, da jeg normalt ikke køber disse sure lambics, men rigtig godt kan lide øltypen.

Tak til Ølsmageren fra Gjøl for en virkelige spændende adventskalender, og ikke mindst tak til Annika for at give den til mig.

Ølanmeldelse af Specialøl Oude Kriek (season 18/19) Blend no. 86 fra bryggeriet 3 Fonteinen

Udseende
Øllen kommer i en 37,5 cl. champagneflaske, som er lukket på behørig vis med korkprop. Den var forholdvis nem at åbne, det er bare altid spændende at åbne sådanne en flaske.

Flasken med etikette er lækker og minimalistisk udført, hvor alt hvad man skal bruge er påført etiketten. Øllen er tappet d. 3/7/19 og kan holde sig til d. 26/10/39 – lige lidt over 20 år.

Øllet er står flot i glasset, med sin lyserøde farve og hvide luftige skum. Øllet er ufiltreret, dog slipper lidt lys igennem.

Duft
Oude Kriek (season 18/19) Blend no. 86 dufter helt fantastisk af kirsebær og mandler, og jeg selvfølgelig kommer jeg til at tænke på risalamande. Det er lige før at der også dukker vanilje op, men det er vist bare noget jeg bilder mig ind. Bag den tunge duft af kirsebær og mandler, dukker en duft af søde bær, egetræ og engelsk vingummi op.

Smag
Mundfylden er let og levende i øllet. Syrligheden og kulsyren spiller lystigt op og ned af hinanden. Det er en ekstrem tør øl, der virkelig tørrer svælget ud. Den smager af syrlige kirsebær, stald, hø og langt tilbage ligger en frugtig note.

Konklusion
Denne Oude Kriek (season 18/19) Blend no. 86 er af høj kaliber. Det er en øl man ikke bare hælder i hovedet, den skal nydes i et roligt tempo. Det er surt med surt på, men også en kompleks og nuanceret oplevelse.

4,50 ud af 5 kapsler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: