Øltype: Old Ale
Alkohol: 8,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: One Pint, sponsoreret. Køb den her.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Ølanmeldelse nr. 990 rundes nu med Fuller’s – Vintage Ale fra 2016. En Old Ale på 8,5% vol. udgivet i 2016 og med en holdbarsdato pr. 2026. Øllen har altså godt og vel syv år på bagen i drikkende stund.

Fuller’s bryggede i 1997 deres første Vintage Ale. Målet med disse bryg, som udkommer hvert år i en meget begrænset mængde er, at bruge det pågældende års allerfineste malt og humle.
Vintage Ale-serien er brygget udelukkende på engelske ingredienser: Golden, Target, Northdown og Challenger-humler og Maris Otter malt. Denne årgang er også brygget med den newzealandske humle Nelson Sauvin. Læs mere om humlen her.

Udseende
Indpakning er flot og lækker. Øllen kommer i en flot bordeaux farvet kasse, så man rigtig får fornemmelse af eksklusivitet. Inden i kassen trækkes en 50 cl. stor flaske op, der med sin korte flaskehals ser lidt pudsig ud.

Øllet er næsten ligesom indpakningen – bordeaux farvet, eller kobberfarvet. I den grumsede væske kan små bobler ses stige til vejrs, som ender i et hvidt skum, der dog har lidt problemer med et holde sig kørende.

Duft
Vintage Ale 2016 dufter behageligt af brød, karamel, blommer og rosiner. Øllen besidder en næsten portvins-agtig aroma, hvor jeg også kan fornemme lette tropiske noter af honningmelon. Øllen har en dejlig tung og vinøs duft.

Læs også: Fuller’s – Vintage Ale 2015 No. 49300

Smag
Mundfylden er stor, rund og blød. Selv efter syv år i flasken er der stadig kulsyre at spore i øllet.

Fuller’s – Vintage Ale 2016 smager af ristet malt, brød, karamel, mørke rosiner, blommer, honningmelon og en my af portvin. Øllen er fyldig og læskende på en og samme tid. For hver slurk renser den ganen, og jeg har ikke følelsen af at den bliver hængende forevigt. Eftersmagen er forholdsvis afdæmpet, hvor en lille bitte smule bitterhed titter frem.

Konklusion
Fuller’s – Vintage Ale 2016 No. 7078 er en lækker Old Ale. Om øllen har haft sin storhedstid er svært at spøg om, men som den står her i glasset føles den sød og blød. Den gør ikke meget væsen af sig, men det er stadig en behagelig øl at drikke med sin store fyldighed og læskende og portvins-agtige karakter.

4,25 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: