Nu har Tobias og jeg været til vores første møde med Ølentusiaterne, og hvilket møde det var.

Lørdag eftermiddag startede vi ud med først et årsmøde hvor vi hørte lidt om hvad der var sket det forgangne år, samt lidt debat og valg af bestyrelse og andre medlemmer. 
Det lyder til at min afdeling, altså Aalborg afdeling har rigtig godt styr på sagerne, og det var også et rigtig godt arrangement de havde stablet på benene.
Aalborg er iøvrigt en af de afdelinger med flest medlem, eller vi ligger i top fire med 412 medlemmer sådan cirka og hele denne forening besidder knap 10.000 medlemmer. 
Da vi kommer indenfor døren, bliver vi registeret med medlemkortet og så kan vi ellers bare forsyne os med en øl. Øllene er gratis i anledning af årsmødet (genialt). Så på dette en time lange årsmøde får Tobias og jeg smagt to øl. Det skal lige siges at jeg i dette indlæg ikke anmelder nogen øl rigtig. Dette er bare en beretning om alle de gode øl vi smagte. Jeg har skrevet noter til hver øl og givet dem en lille umiddelbar karakter. 
Men de to engelske øl vi smagte var Double Header på 5,3% og af øltypen bitter (3 kapsler) og en lidt mærkelig ale Tongham Surrey (jeg kan ikke læse min egen skrift) TEA  på 4,2% (2). 
Efter årsmødet tog vi en lille pause. Og så gik vi ellers igang med det virkelig sjove. Indslev Bryggeri har med deres microbryggeri Ugly Duck taget alle priser det forgangne år. Og bryggeriet er ikke meget mere end et år gammelt. 
Indslev har som deres vision valgt kun at brygge hvedeøl og så prøver Ugly Duck at gå andre veje. 
Det var meningen at Ugly Ducks brygmester selv skulle have præsenteret øllene, men han var forhindret i allersidste øjeblik. Heldigvis sprang Jacob Schytz til. Jacob arbejder i Ølkonsortiet og anmelder øl, og han gjorde et ganske godt arbejde. 
De første fire øl vi drak var Indslevs hvedeøl serie. 
Svane Hvede 4,9% (3), banan, citrus, kulsyre, frisk. 
Hvede IPA 5,5% (2), dufter ikke af særlig meget måske lidt af citrus. Smager mere af hvede end IPA, tør eftersmag. 
Spelt Bock 7,0% (4), kaffe, chokolade og karamel. God balance i alkoholen. Tør i ganen men samtidig læskende. 
Sort Hvede 6,5% (2), ikke begejstret overhovedet. Sammen med den sorte hvede spiste vi porter-pølse-gryde, en vældig god ret. 
Og så kommer vi til de rigtig spændende øl. Jeg har ikke tidligere skiftet bekendtskab med Ugly Duck før til denne ølsmagning, så det bliver meget spændende. Læs med i part 2. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: