Vi skulle jo gerne smage 12 øl denne eftermiddag og de fire første var fra Indslevs hvedeølsserie. Nu følger otte vilde øl fra Ugly Duck.

Miami Vice Pale Ale. Lige inden vi skal smage på denne øl, får jeg sagt til Tobias at jeg som sådan ikke synes at en pale ale er særlig spændende, men denne øl giver mig helt andre tanker. 
4,9% og jeg smider 5 kapsler efter denne øl med ordene: mmmmm fresken. 
Simcoe & Chinook IPA 5,9% (3). Bliver tør i ganen, mere bitter end pale alen, vandet, har en smag af gran og fyr. 
Så rammer vi en af de lidt mere specielle øl. Flasken er ihvertfald speciel og jeg blev omend ufrivilligt en del af opskænkningen. Denne Saison er ikke udgivet, så det var i tre liters store flasker, øllet blevet skænket fra, og det var ikke helt nemt. Øllet har en alkoholprocent på 6,2. Jeg synes den havde en ubestemmelig duft, god men lidt mærkelig. Sikkert pga af gæren. (3).
Funk You Ale med Brett 6,5% (3). Øllet skulle lige omrystes så gæren kom med og gav øllen et uklar look. Det hjalp væsentligt på smagen. 
Dubstar Belgian Dubbel 7,2% (2-3). Rosinvand, dufter af sulfo, sirup, kort eftersmag og ikke så fyldig som ønsket. 
Så er vi nået til endnu en uudgivet øl, i dette tilfælde en juleøl. Ugly Christmas Imperial Brown Ale 7,5% (4). IPA blandet med brown ale, tør eftersmag. Bedre end Dubstar. En god juleøl der har en balanceret alkohol og en sødmefuld smag og duft. Øllet var også i kæmpe flasker, og blev derfor hældt over i kander i stedet. 
Rye Porter 7,8% (4). Rygemalt eller røgmalt er brugt i denne øl. Og det er nok den blødeste porter jeg har smagt, blød, fyldig og rund. 
Sidste øl ved denne ølsmagning er Imperial Vanilla Coffee Porter 10% (3). Dufter ikke af voldsomt meget. Jeg føler at den vil for meget. Kaffen er i det hele taget for meget til min smag. 
Til sidst skulle vi stemme på hvilke tre øl vi fandt bedst. Jeg stemte på Miami Vice Pale Ale, Rye Porter og Spelt Bock. Dog vinder de tre sidste øl i smagningen, og Miami Vice som jeg synes var den bedste øl lander på en 4. plads. 
Sidst men ikke mindst, havde Sune ejer af Vinspecialisten åbnet butikken og havde 20% på alle øl. Jeg endte med at købe fire øl. En græskarinspireret ale, Smisje Speciaal på 10,5%. Endnu en øl fra Ugly Duck, Putin Imperial Wheat Stout på 8,9%. Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel, Imperial Oatmeal Stout brygget med kaffe på 10,9% og til sidst Goose Island Bourbon Country 2012 på 15%. Øllen kan holde sig i 15 år, men så længe tror jeg ikke jeg kan vente. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: