Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,0% vol. (50 cl.)
Forhandler: Superbrugsen, 17 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Udseende
Skummet er utrolig lækkert og fyldigt. Det stod først prægtig og flot i glasset. Nu ligger det cremehvide skum på øllet med en lille top på.
Jeg bliver nødt til at nedskrive hvad Raasted Bryghus har skrevet på deres etikette, for det er simpelthen dejligt og god service, for jeg elsker når jeg kan se hvad der i øllen.

“Denne Amerikansk inspirerede IPA er en frisk og aromatisk humlet ale, med klare noter at tangerin (mandarin tror jeg) og citrusfrugter. Øllet er humlet med CItra, Summit og Cascade der er tilsat i tre tempi, under en 75 minutters kogning af urten. I allersidste etape af kogeprocessen er desuden tilsat tørret appelsinskal. Under lagringen er der tilsat tangerinaroma, og derudover har vi tørhumlet med Citra og Summit humle, der bidrager med et tydeligt citrusagtig præg.”

Duft
En liflig duft stiger fra glasset allerede som øllen er hældt op. Det er en sødmefuld aroma af appelsiner, mandariner, ananas og i det hele taget bare god humle.

Smag
Øllet er dejligt bitter, men samtidig også sødmefyldt. Mundfylden er voldsomt behagelig, den er rund og fyldig og bliver til sidst afløst af en behagelig bitterhed. Bitterheden er dog ikke så gennemtrængende som det jeg er vant til ved en IPA. Det kan være at malten har noget at skulle have sagt i denne sammenhæng.
Eftersmagen er der dog, og den er lang og god.

Konklusion
Det er ikke en IPA der stikker helt af, men den kører den gyldne mellemvej. En god blanding af humle og malt, sødme og bitterhed. Jeg synes at Raasted Bryghus har brygget en god IPA, dog hiver den mig ikke helt op af stolen, men jeg sidder mageligt tilbage med en god behagelig rus. Og deres etikette med “opskriften” bagpå er noget der behager mit ølnørd-hjerte.

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: