Filmtype: Action, Thriller
Længde: 2 timer og 3 minutter
Set: Biograf, 2D – 95 kr. 
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

Jeg forsøger mig i denne omgang med en ny form for anmeldelse, nemlig en filmanmeldelse. Min passion for film er næsten lige så stor som min passion for øl.
I går var sammen med min bror Niels inde i biografens mørke, for at se den nye Jason Bourne film.

Jason Bourne er den femte film i rækken og den fjerde film med Matt Damon i hovedrollen. I filmen Bourne Legacy prøver Jeremy Renner at løfte den tunge arv.

Udseende
Jason Bourne ser ældre ud, det samme gør Matt Damon. Selve filmens udseende er noget grovkornet og gør umiddelbart ikke film en fryd at kigge på. Det var dog blot de første fem minutter jeg tænkte over det, da flere og mere graverende ting træder senere viser sig.

Duft
Jason Bourne dufter støvet – som en gammel bog, der har ligget længe og hengemt på allerøverste hylde hos den lokale antikvariat.

Smag
Jason Bourne smager kedeligt, der ikke mange smagsnuancer der pifter filmen op. Vi bliver spist af med tre store actionscener, en i Athen, en biljagt i Las Vegas og jagten på hovedskurken. Disse tre scener har derimod fået rigeligt med krydderi, og den Parkinson plagede kameramands bevægelser, gør det svært at holde fokus i kampens hede.

“Hold nu det kamera stille!”

Midt i filmen, hvor jeg lige lukkede øjnene i to sekunder, drømte jeg mig hentil Mission: Impossible – Rogue Nation en actionfilm der ikke bare prøver på at levere fed action, men rent faktisk gør det.

Filmens plot var desværre heller ikke noget at skrive hjem om. Jason betvivler igen sin fortid og kræver svar. Jason bliver opsøgt af en gammel kending Nicky Parson. CIA opsnapper deres samtale og derefter går den vilde jagt. Ved siden af hovedplottet kører en historie om overvågning og sociale medier, som aldrig rigtig kommer op i omdrejninger.

Konklusion
Jason Bourne er en middelmådig actionfilm med et helt igennem ligegyldigt plot. Filmens visuelle side var til mere gene en gavn.
Niels og jeg gik ind til filmen med et krav, Jason Bourne skulle være bedre end Safe House. Det var den ikke.

2 ud af 5 kapsler.

øl2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: