Da jeg startede med at blogge om øl i 2012, foregik det udenlukkende på bloggen. Efter lidt tid delte jeg mine oplæg via min private Facebook-konto.
Et års tid efter den første anmeldelse oprettede jeg en dedikeret Facebook-side til Rookiebeers.

Siden jeg allerførste gang loggede ind på Facebook i august 2008 er der sket rigtig meget.
I starten skrev jeg ting som: “Her går det godt” og “Hører musik på mit FANTASTISKE anlæg”. Ingen interagererede med nogle af disse opslag, og det var da også før der var noget der hed “at synes godt om” eller “like”. Like-knappen blev indført i februar 2009, i juni 2010 kunne man like hinandens kommentarer og i februar 2016 indførte Facebook så de nye reaktioner.

Statusopdateringerne blev skrevet tit og ofte i mine første år på Facebook, hver uge, hvis ikke flere gange i ugen delte jeg noget jeg havde på hjerte. Nu går der flere måneder i mellem, at jeg deler noget på min private konto.
Jeg tjekker Facebook hver eneste dag, og også flere gange om dagen. Men Facebook er blevet til et medie, hvor jeg tjekker mine interesser ud; øl, nyheder, tech, film og musik.
Langt de fleste nyheder får jeg serveret via Facebook – jeg læser ikke avis eller hører radio, derfor det er faktisk ganske rart med det evigt kørende newsfeed.
Jeg deler ikke længere noget privat, og hvis jeg ikke havde bloggen og dens Facebook-side, var mit forbrug nok lidt mindre (måske).

Rookiebeers har eksisteret på Facebook siden 20. november 2013, og siden da er jeg og Rookiebeers blevet 481 følgere rigere. Der ikke langt op til min milepæl på 500 følgere.

Jeg har i årenes løb, og især inden for de sidste to år, gjort mig mange tanker om, hvordan jeg bedst når ud til mine læsere.
Du har nok oplevet opslag; enten med link, billede og/eller video. En anmeldelse bestående af et link, når ikke særlig langt ud. Et billede eller en video, når derimod langt ud, og ofte også længere ud end de følgere jeg har.

Sådan et opslag får typisk mellem 5-10 likes, og når ud til knap 600 personer. Jeg oplever dog at det blot er 5-10% af mine følgere, der interagerer med mine opslag. Det er udelukkende pga. Facebooks algoritme, der kun viser det indhold, man liker ofte. Så hvis du også undrer dig over, hvorfor du ikke særlig tit eller hele tiden ser mine opslag, er det pga. du enten liker ofte eller ikke gør. Hvis man ikke smider penge efter sine opslag, ja så bliver man automatisk glemt af Facebook. Man opfordres altså ikke til at lave organisk indhold af Facebook selv.

På Facebook ser man flere og flere videoer. Det er det, der fanger øjet, men ikke særlig lang tid af gangen. Videoer som mine, hvor jeg skænker øllen, bliver ikke set mere end 2-5 sekunder før folk scroller videre, og de varer ofte ikke mere end 15 sekunder.

Facebook er blevet et kommercielt medie, og har hele tiden været det, vi har bare ikke kunnet mærke det. Reklamer er blevet en del af vores hverdag på Facebook.
Facebook er en af de største spillere i den sociale medie game, og stjæler med arme og ben. Seneste er deres SnapChat funktion, hvor man kan dokumentere sin hverdag nøjagtig som SnapChat, hvor indholdet forsvinder efter 24 timer.

Jeg får ikke længere mit fix, som jeg gjorde i samme grad, da Facebook ikke gik op i penge og annoncer. Folk er blevet mere sparsommelige med deres likes, og færre og færre ser mine opslag med mindre man kaster penge efter dem.

Derfor er jeg begyndt at tye til et nyere medie, nemlig Instagram.

Læs med næste søndag, hvor jeg fabler løs om Instagram.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: