Øltype: Imperial Milk Stout
Alkohol: 12,2% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: To Øl Shop, 68 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Kender du det, at man bare har lyst til en stor og fed Imperial Stout? Sådan har jeg det i aften. Jeg har næsten kun sorte og tunge øl på lager lige nu, da jeg er ved anmelde mig igennem mine gemmeøl.

Mercurial Mælk har efterhånden stået et par måneder eller fire i skabet, og nu blev det så den der måtte lade livet.

Mercurial Mælk er et samarbejdsbryg mellem skotske BrewDog og danske To Øl. To Øl er kendt for deres serie af øl med “mælk” (laktose/ mælkepulver). Deres første øl i serien hed vist Sort Mælk, og sidenhen er det blevet til mange variationer, som blandt andet tæller den legendariske Yule Mælk. To Øl har brygget pænt mange øl med “mælk” se nogle af deres kreationer på Untappd.

Lidt skum på øllen, men det forsvandt hurtigt.

Og BrewDog kan bare godt lide at brygge ekstreme øl, som deres Tactical Nuclear Penguin, en øl på hele 32% vol. Ikke bare ekstreme øl, men også store og fede Imperial Stouts gør de sig også i.

Udseende
Mercurial Mælk er en sort øl. Man skulle måske forvente et stort og fyldigt skum, men jeg har ikke kunne tvinge noget frem. Efter lidt tid er det spartanske skum der var forsvundet, og tilbage står den kulsorte væske i glasset.
BrewDog står bag etiketten, og den er lækkert udført. Flere steder er skriften og detaljerne hævet, så man kan mærke dem med fingrene.

Duft
Mercurial Mælk emmer af fede dufte. Den dufter af fed mælkechokolade, fede flødekarameller, og fed sort finsk lakrids.

Smag
Mundfylden er også fed. Det er en øl der klistrer til alt hvad den kan komme i kontakt med. Mine læber klistrer sammen, tungen klistrer til ganen. Det er både fedt og klistret. Og ja, så smager det tilmed godt.

Smagen består primært af mælkechokolade blandet med lidt 65% mørk chokolade, derefter dukker en fed finsk lakrids op. Den fede finske lakrids forsætter indtil jeg skal i seng og børste tænder (jeg kan sikkert også smage den i morgen). Det kunne jeg…

Konklusion
Mercurial Mælk er en fed øl, fed på den fede måde. Den minder uhyggeligt meget om Jule Mælk, men den når den ikke til sokkeholderne. Jule Mælk besidder en større detaljerigdom. Mercurial Mælk er bare fed med fed på, og en en anelse ensidig.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: