Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,8% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Spar Hune, 16 kr.
Bedømmelse: 2,00 ud af 5 kapsler.

En ufiltreret øl fra Thisted Bryghus så har man set det med. Thisted Bryghus gør en dyd ud af at filtrere deres øl, men med denne OKØ IPA har de valgt ikke at filtrere den. Det kan godt være, at Thisted Bryghus før har brygget ufiltrerede øl, men det er første gang jeg støder på én.

Aftenens anmeldelse omhandler ØKO IPA, en øl på 5,8% brygget med tre ærkeamerikanske humler: Simcoe, Cascade og Centennial. Thisted Bryghus skriver at de har nedtonet bitterheden og tilført masser af aroma. Det bliver nu spændende at smage om det også passer.

Udseende
Og minsandten om ikke øllet er fuldstændigt uklart og ufiltreret. Det kunne ligeså godt være en New England IPA jeg sad med i glasset, med dennes grumsede udtryk og tropejuice-gule farve. Derfor synes jeg også det er lille smule mærkeligt, at etiketten viser et indisk palads, og f.eks. ikke viser en humlekogle, bryggekar, frugter eller en økologisk mark, når nu Thisted Bryghus bryster sig af humlerne øllen er brygget med. Selvom øllen hedder india pale ale, har den intet med Indien at gøre.

Duft
Med tre så fremtrædende humler, der primært giver en aroma af citrus, skulle man tro at øllen duftede lidt mere af citrus. Der er en svag duft af citrus, men der er ikke meget at komme efter. Øllen er forholdvis frisk med tappedato 20/6, så den måtte gerne vise lidt flere tænder end dette tandløse smil.

Smag
Smagen er i og for sig okay. Mundfylden er let til medium, hvor kulsyren giver liv til øllet. ØKO IPA smager primært af citrus, her skinner citrusfrugten fuldstændigt igennem, men det er så også det eneste den smager af. Bitterheden er rigtig nok nedtonet, og jeg efterlades med et lille bittert aftryk på tungen, og lidt tørhed i ganen.

Konklusion
ØKO IPA lever desværre ikke helt op til sit eget ord. Jeg havde forventet mig mere af humlerne som øllen er brygget med, men spises blot af med en lettere vag duft af citrus og meget gennemtrængende smag af selv samme. Øllen fremstår ubalanceret, og jeg bliver derfor nødt til at uddele:

2,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: