Øltype: Imperial Stout – Pastry
Alkohol: 9,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Hos Rune, 50 kr.
Bedømmelse: 3,25 ud af 5 kapsler.

Magic Road – Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut har jeg været så heldig, at vinde gennem en konkurrence, som ølshoppen Hos Rune afholdte for nogle uger siden. Præmien var “Little Box”, en månedskasse på seks øl til 175,- eks. fragt. Med i kassen var disse seks øl:

Browar Gwarek – A Hundred Percent of Galaxy (7%), Magic Road – Bock Lord Hallelujah (7,4%), Magic Road – Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut (9,5%), Magic Road – Evergreen Pretty – Kiwi, Pistachios & Lemon Curd (5,5%), Magic Road – The Riddle (7,5%), Magic Road – We Keep Our Promises (5,5%)

Indtil videre har jeg anmeldt Magic Road – Evergreen Pretty, der ikke lige helt var min kop the, og nydt Magic Road – The Riddle lørdag aften, der virkelig smagte godt, og er sandt for dyden en rigtig lækker DIPA.

Nu hopper jeg så ud i endnu en øl fra Magic Road, nemlig deres Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut. En Imperial Pastry Stout på 9,5% brygget med rugmalt, havreflager, laktose og kokosstrimler, som det ekstraordinære.

Øllen skal minde om chokoladebaren Bounty, og det bliver spændende om den kan ramme netop denne ikoniske chokoladebar.

Udseende
Etiketten er lækkert udført, med god plads til både ingredienser og best before, skrevet både på polsk og engelsk.

Øllet står sort og tungt i glasset. Skummet er så godt som forsvundet, men bruserede kort op i to fingres tykkelse ved opskænkning.

Duft
Øllen dufter af kokos ingen tvivl om det. Det er en intens og sød aroma, hvor også mælkchokolade og laktose får lov til at lege med. En duft der indbyder til en slurk.

Smag
Øllen har en ret let mundfylde, der er ikke voldsomt meget krop at hengive sig til. Den er klistret og klæber til tænder, tunge og læber. Øllens fyldighed kommer af den intense sødme, som kokos og laktose bibringer, men det er ikke udpræget godt.

Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut smager meget af kokos og mælkechokolade, men den har ikke samme smag af chokoladebaren Bounty. Det hele virker for forceret og kunstigt, som har bryggeriet proppet den med sødestoffer.

Eftersmagen er klæg og kvalm. Det bliver meget sødt i sødt, uden nogen rigtig form for balance. Jeg kan lige ane lidt bitterhed i horisonten, men den forsvinder igen før jeg får set mig om.

Konklusion
Med Magic Road – Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut kører Pastry-bajeren på den højeste klinge. Det er sødt med sødt på, hvor selv Bounty-baren må sige: “Ro på makker!”.

Har du en sød tand, eller en meget sød tand, så vil du kunne lide denne chokoladebar-bajer, men jeg står altså af, da jeg savner noget bitterhed som modvægt til at det søde.

Jeg drømmer mig i stedet tilbage til Amundsen – Cookie Monster Bourbon Barrel Aged, der virkelig havde alt det jeg savner ved denne øl.

3,25 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: