Carlsberg Imperial Stout/ Gl. Carlsberg Porter. 8,2% og 0,5 l. Købt i Føtex til 16,50 kr. 

Det første der strejfer mig er: Dufter alle Imperial Stout af blomme i madeira? Den ultimative oplevelse med blomme i madeira var med Samuel Smiths Imperial Stout, hvor duft og smag gik op i en højere enhed.

Øllet dufter i hvert fald sødt fra denne Imperial Stout eller Gammel Carlsberg Porter, både lidt af blomme i madeira og af chokolade.

Smagen er derimod ikke fyldig på samme måde som duften. Øllen smager af kaffe og mørke chokolade. Den er dog ikke pumpet fuld af det mørkeste kaffe og chokolade. Ingen af disse er tilsat, men blot udvundet af den ristede malt og derfor er smagen meget behagelig.
Det var vist løgn med at øllen ikke er fyldig, det synes jeg den er og blød er den også i konsistensen. Derimod synes jeg at kulsyren er lidt for fremtrædende, den måtte gerne være lidt mere afdæmpet.


Men det var på et af mine utallige kig på Føtexs ølhylde, jeg fandt denne øl. Hver eneste gang jeg køber ind i Føtex og det er tit, kigger jeg lige over til ølsortimentet for at se om der kommet nyt på hylderne. Og så var det at denne øl fangede mit øje. En dåse i en matbrun farve og med denne besynderlige tekst Imperial Stout/ Gl. Carlsberg Porter. Jeg tænkte at den måtte jeg prøve, for er den helt ny eller har jeg bare ikke set den før?

Jeg vil give denne øl 3 kapsler, fordi den dufter godt men hiver så lidt i land igen med bitterheden af kaffe. Det er en ganske tilfredsstillende øl og et fint alternativ til en almindelig stout.

2 kommentarer

  1. Hej Novice

    Det er jo på ingen måde en ny øl. Den har eksisteret i mangfoldige år, men har de seneste år gemt sig under navnet “Carls Porter”. Nu har Carlsberg så tilsyneladende genoplivet den gamle ettiket, men hældt den på dåse.
    Nå, det er jo stadig en udmærket øl og nemt pengene værd i min bog:-)

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: