Viborg Bryghus – Imperial Stout. 8% og 0,5 l. 

Denne øl dufter sødeligt, ja det er faktisk noget ubestemmeligt. Det er nok malten, der er fremtræden. Jeg vil ikke sige at det er en fantastik duft. Den river på en eller anden mærkelige måde i næsen. Det er en Imperial Stout, men den langt fra i samme liga som et tæt felt bestående af Samuel Smith, Mikkeller, Midtfyn, Ugly Duck og Hornbeer.

Smagen besidder en unuanceret sødme, den er klæg og selvom alkoholprocent blot ligger på 8, er det kun det jeg kan smage. Viborg Bryghus viser på deres etikette at den er fyldig, men det er synes ikke den er.
Eftersmagen er bitter og giver en anelse halsbrand. Min mave vrider sig, det vil jeg ikke mene at er en god egenskab og slet ikke ved en øltype, som jeg forventer er blød, rund, mild og balanceret.

Jeg har også smagt Imperial Stouts med et højt kaffeindhold. En øl som Beer Geek Brunch Weasel eller Hornbeer Russian Imperial Stout, der gør det ufattelig godt, ja næsten over the edge.
Denne øl, vil også et eller andet med kaffe, men den frembringer bare en form for bitterhed, som jeg bestemt ikke bryder mig om.
Det er vel nok den første Imperial Stout jeg har smagt, der har fået så mange dårlige ord med på vejen.

Jeg vil give denne øl 2 kapsler, for næsten at ryge i vasken og fordi den ikke gør det særlig godt på nogen punkter, som dens danske og engelske konkurrenter gør så fantastisk godt. Så jeg er en anelse skuffet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: