Øltype: Stout
Alkohol: 8,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Jeg har brug for at drikke en god stout. Det er længe siden jeg sidst har været ombord i sådan en. Eller det passer ikke helt, den sidste stout jeg drak var den hjemmebryggede øl  Thomas Schøn havde brygget til bandet The Woken Trees, og det var ikke nogen uddelt fornøjelse.
Nu forsøger jeg mig med en øl fra Bryggeriet Djævlebryg, et bryggeri jeg ikke før har skiftet bekendtskab med. Men spændende ser den ud og den flotte etikette og bare selve navnet på øllet: Nekron Stout.

Udseende 
Øllet er selvfølgelig sort som graven (de ni ringånders grav), hvor intet lys kan trænge igennem. Skummet er eller var cremefarvet, det forduftede hurtigt med store knitrende luftbobler. Det er meget kulsyre i øllet og det spiller lystigt i mine ører.

Duften 
Øllet dufter godt ristet, både af lakrids og chokolade. Det er måske heller ikke så mærkeligt, når det de har tilsat 7 bygmalte, ristet malt, 3 humlesorter og mørkt sirup. For øllet dufter i den grad også sødt.

Smagen
Den første der møder mig er en rund og fyldig øl, men så sætter den alle sejl til og bliver mørk i smagen af kaffe, mørk chokolade og lakrids. Det er en god stout med megen dybe og mange ristede noter. Øllet besidder en lethed til sidst, der trækker mig op fra dybet, men jeg bliver trukket ned igen af den bastante eftersmag, der længe vil dvæle ved min side.

Konklusion 
Jeg blev i butikken draget af den flotte etikette og det fandenivoldske gode navn. Nu er jeg draget af den mørke og dybe smag.

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: