Øltype: Sweet Stout
Alkohol: 8,7% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Nordensfjords Håndbryg, sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Udseende 
Jeg nåede ikke at få den flotte beigebrune skum med på et billede. Skummet forsvinder hurtigt og nu er der intet tilbage, der bryder med den kulsorte væske.

Duft
Da jeg stikker næsen i det hurtig forsvindende men flotte skum, tænker jeg Coco Pops (morgenmadsprodukt). Jeg stikker igen næsen i øllet, nu helt skumfrit, er det ikke bare Coco Pops men også liflige toner af fed chokolade og kakao der stiger fra Nordenfjords Håndbryg – Stout. Det er helt mærkeligt at finde det i en øl. Det er i sandhed en Sweet Stout i forhold til aromaen.

Smag 
Fuldfed er vist det rette ord at sætte på Nordenfjords Håndbryg – Stout. Mundfylden er ligeledes næsten flødeagtig, kulsyren er minimal, men bidrager til en god balance, så øllen ikke bliver for fed og sødmefuld. Dog klæber Nordenfjords Håndbryg – Stout lidt til tænderne, men dette kan ikke undgås med denne øltype. Ved den første slurke var der er vis bitterhed, men den er ikke rigtig vedvarende og fader ligeså stille ud, hvilket jeg er godt tilfreds med. Så jeg vil sige at jeg ikke kan smage meget humle, selvom der er tilsat både Simcoe, Fuggle og Perle, altså en pæn slat i en Sweet Stout.

Konklusion 
Nordenfjords Håndbryg beskriver denne øl som en Stout, men jeg ville fortrække hvis der havde stået Sweet Stout på etiketten et eller andet sted. Udover det skjuler alkoholen sig godt og kan knap nok smages i denne kakaomælk, ups øl. Jeg synes det er en lækker øl rig på kakao og kaffe. Dog kan det godt blive lidt voldsom, hvis du som jeg drikker en halv liter helt alene, så den kunne sagtens deles og måske nydes til en dessert med chokolade. Det skal dog ikke forhindre mig i at give:

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: