Igen i år deltager jeg i Danish Beer Blog Awards, en tilbagevendende begivenhed, hvor vi hæder øllet og de dedikerede mennesker bag.

I denne anden uge af december, kan du læse:

2018 har budt på mange gode og fantastiske øloplevelser. I år har det primært været med anmeldelser af øllet, da jeg ikke har været til nogle ølfestivaler eller ølevents.

Derfor bliver dette års øloplevelse, også en af de øl jeg har anmeldt, og i særdeleshed nydt og fundet helt udover det sædvanlige.

Crooked Stave – Nightmare on Brett Blueberry er vinderen af Årets Øloplevelse 2018. Det er en øl jeg stadigvæk mindes som noget helt specielt.

Nightmare on Brett Blueberry har den mest komplekse duft.
Først en duft af syrlige blåbær, der får mundvandet til at løbe. Derefter fad, træ, halm, stald og hø.

Vi sipper lidt til øllet (det er surt).

Så dukker der en duft af meget ristet kaffe op. Øllet har nu fået varmen, og dertil dukker en kandiseret sødme op, og giver mindelser om de belgiske quadrupler.

Vi sipper lidt til øllet (det er stadigvæk meget surt).

Vi graver dybere og en duft af tjære, båd og læder dukker op. Det er øl med utrolig mange lag. Hver gang vi stikker næsen i øllet, dukker et nyt lag op.

Dette kunne lige så godt være en imperial stout vi sidder med…

Der har været mange gode kandidater til titlen, som du kan læse om herunder, men Nightmare On Brett Blueberry har været den helt store øloplevelse dette år.

The Bruery – Chocolate RainEvil Twin Brewing – Michigan Maple Jesus 2016Against The Grain Brewery – Bo & LukeGoose Island – Bourbon County Stout 2017Cycle Brewing Inc. & Against The Grain – Dos of Hazard og De Struise – Black Damnation XXIV Octopussy.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: