Øltype: India Pale Ale – New England
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Beerinstock.dk, sponsoreret. 50 kr.
Bedømmelse: 3,50 ud af 5 kapsler.

Denne anmeldelse er sponsoreret af Beerinstock.dk. Tak Beerinstock.dk for at sende fire øl fra sit lækre sortiment. Læs min artikel om Beerinstock.dk her, og de to seneste anmeldelser af henholdsvis Dream Line Forms: Four og Cloudy Double NEIPA her og her.

Det er første gang jeg smager på øl fra Browar PINTA. Et hurtig kig Untappd bevidner om at de primært brygger humlede øl. Bryggeriet er et mikrobryggeri og startede tilbage i 2011.

Udseende
De polske bryggerier tapper deres øl på 50 cl. dåser. Det er ikke så dårligt, og man sidder ikke med følelsen af, at blive spist af med 44 cl. som mange danske og engelske bryggerier tapper deres øl på (til overpriser).

Hazy Disco Lausanne, som er brygget i samarbejde med schweiziske La Nebuleuse, har en grøn etikette hvor der sker en masse på. Det er faktisk lidt for meget, og på bagetiketten bliver man foderet med mange informationer på både engelsk og polsk.

Øllet står flot i glasset og det er som at kigge på et glas appelsinjuice. Skummet er hvidt og cremet, og afslører at det ikke er juice, men øl der er i mit glas.

Duft
Hazy Disco Lausanne har en sødelig duft, både af malt og humle. Jeg kan især opfange duften af havre, rug og hvede, som afgiver en form for fedme til duften. Humlen spiller ind med tropiske noter, og det er næsten som at stikke næsen i et glas med tropisk juice, bare mere afdæmpet.

Smag
Med føromtalte malt i form af havre, rug og hvede, så besidder Hazy Disco Lausanne en massiv mundfylde. Jeg har drukket Imperial Stouts med tyndere mundfylde end denne.

Øllen er brygget med fem forskellige humler, men det er svært at smage de forskellige humler fra hinanden. Det ender med at smage godt, men det er ikke nogen overvældende oplevelse, hvor smagene eksploderer i munden på mig.

Det ender derimod en anelse rodet, hvor jeg kan smage tropiske frugter, men hvilke kan jeg ikke sætte en finger på.

Eftersmagen er både bitter og ikke-bitter. Den har selvfølgelig ikke lige så meget bitterhed som en almindelig American IPA, men den er der så alligevel. Og så kræser den lige lidt i halsen.

De tre polske øl på rad og række.

Konklusion
Browar PINTA & Le Nebuleuse har en brygget en okay New England IPA. Jeg har stadig tilgode at smage en virkelige god IPA fra Polen (måske det sker med den sidste øl fra Beerinstock.dk med Funky Fluid – Jam Session Hazy IPA), hvor øllen følelse frisk, potent og fuld af saft og kraft som Dream Line Forms: Four fra Northern Monk.

Hazy Disco Lausanne får:

3,50 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: