Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% vol. (75 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 150 kr.
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

Lørdag d. 6. juni mødtes Peter og jeg for at dele fire vilde øl. Øllene var Amager Bryghus’ tre ny versioner af deres årgangsøl Double Black Mash (DBM), og den originale Double Black Mash 2020. Double Black Mash så første gang dagens lys i 2013, og siden da har ølnørder verden over skreget på en fadlagret version.

Amager Bryghus kunne ikke nøjes med én fadlagring, og har derfor lavet tre versioner af DBM:

  • Bourbon Woodford Reserve Double Oak (12 måneder)
  • Cedar Finish (cedertræsspåner har ligget sammen med øllet i tre måneder)
  • Cherry Mead (lagret på kirsebærsmjød fra Copenhagen Mead Co. i 13 måneder)

Læs også: Amager Bryghus – Double Black Mash 2020 Bourbon

Efter at have smagt på den vidunderlige Double Black Mash 2020 Bourbon som slog benene totalt væk under os, går vi nu videre til øllen der ligger grund for de tre fadlagringer.

Double Black Mash har jeg anmeldt i 2016, 2017 og 2018, og alle tre år har det været til topkarakter. Det er en stor, sort og potent øl, der ikke er bange for spille med musklerne og vise hvem der bestemmer.

Duft
Da vi stikker næsen i øllet, kan vi dufte den helt rene DBM 2020. Her dukker en aroma af saltlakrids, chokolade og kaffe op. Den ristede malt spiller for alvor med musklerne og i forhold til DBM 2020 Bourbon dufter denne mere af alkohol og også mere af øl. Det er en virkelig fyldig og ren duft der møder os.

Smag
DBM 2020 besidder en cremet og fyldig mundfylde. Smagen sidder lige i skabet med brændt karamel, ristet malt og sødme af sød finsk lakrids, der ruller over tungen og ender perfekt og bittert i eftersmagen.

Konklusion
Efter at have smagt DBM Bourbon lige før denne, så finder vi DBM Bourbon mere læskende og denne øl mere fyldig og tung med en smag af flødekarameller.
DBM Bourbon vil være en god introduktion til det sorte øl, men søger man råhed og en potent smag af hårdt ristet malt så er den originale Double Black Mash 2020 øllen for dig.

4,75 ud af 5 kapsler.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: