Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5,4% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Rocket Brewing Co.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

For godt og vel en måneds tid siden skrev jeg til Rocket Brewing Co. og spurgte om de ville sponsorere os et par øller fra deres sortiment. Det var Rocket Brewing villige til og nu smager jeg på deres american pale ale.

Øllene vi fik af Rocket Brewing Co. er:

Der skal lyde et stor tak til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse øl.

Udseende
Det er en utrolig flot etikette, der virkelig springer i øjnene. Det er fedt når navn og etikette hænger sammen. Denne øl er ikke plastret til med tekst, men kan sagtens fortælle en historie i sig selv ved hjælp af etikettens udseende. Der er rigtig mange ting at kigge på.

Øllen står rigtig flot i glasset med tydelig bobler og et stort luftig hvidt skum. Farven er orange om en moden appelsin.

Duft
Aromaen er spot on og har alt hvad jeg ville forvente ved en american pale ale. Duften af en tropisk juice med appelsin, ananas, fersken og mango inhaleres og i samme snif fornemmer jeg en lille ekstra duft, der helt sikkert skyldes at øllen er gæret med gæren brettanomyces (brett), der gør at øllen også har en lidt mere funky aroma. Brett er en gærtype der også bruges til at gære sure øl som lambic og red sour ales, jeg tør dog ikke ligge hovedet på blokken, og linker derfor til Glocalbeers redegørelse for netop denne sære gær.

Smag
Øllen er godt bitter og ligeså snart øllet rammer tunge og mundhule kommer bitterheden op. Bitterheden er dog ikke det eneste, der betegner denne øl. Øllen besidder også en væsentlig sødme og jeg kan igen genkende de tropiske frugter, men også en lille smag af græs.

Mundfylden går fra at være ret læskende til at blive noget tør. Den tørre fornemmelse præger også eftersmagen, og jeg sidder tilbage med en smag af tropisk juice.

Konklusion
En lækker læskende og på samme tid tør øl. Det er dog ikke en helt almindelig american pale ale, da den er gæret med brett, der gør at den smager som lidt ala en belgisk ale. Dette er faktisk ret lækkert synes jeg og giver noget nyt og spændende til denne øltype.

4 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: