Øltype: Barley Wine
Alkohol: 7,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Rocket Brewing Co.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

For godt og vel en måneds tid siden skrev jeg til Rocket Brewing Co. og spurgte om de ville sponsorere os et par øller fra deres sortiment. Det var Rocket Brewing villige til og nu smager jeg på deres american pale ale.

Øllene vi fik af Rocket Brewing Co. er:

Der skal lyde et stor tak til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse øl.

Dette er sidste øl fra Rocket Brewing Co. der var så elskværdige at sponsorere os fem øl fra deres sortiment. Alle øl var vildt lækre og det er spændende at Rocket Brewing forsøger sig med brettanomyces, der giver noget nyt til de ellers gængse øltyper. Så der skal lyde et stort tak fra Ølnovicerne til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse fem interessante øl.

Udseende
Denne etikette er knap så sindsoprivende, som mange af de andre etiketter jeg har skiftet bekendtskab med fra Rocket Brewing. Etiketten fortæller ikke umiddelbart historien lige med det sammen, men læser man kaptajnens logbog giver det hele lidt mere mening.

Captain’s log: They say there are no smell in space, but the alluring scent of caramel, yellow fruits, and nuts came at us through the hull of the ship, pulling us into its sticky embrace. By one final effort we managed to pull away from the intoxicaliting enticement of Zaccharine.

Duft
Øllen dufter helt vildt af karamel, mørke bær og frugter i egen lage og et strejf af alkohol.

Smag
Ligeså snart øllen rammer læberne fornemmer jeg øllens klæbrige konsistens. Det kunne lige så godt være saftevandsaft jeg sidder og hælder indenbors. Det smager ikke af Rynkeby, men det har den samme mundfølelse.

Jeg havde forventet af denne øl var på godt og vel 10%, men da jeg kigger på flasken står der gudhjælpemig kun 7,6%. Så øllet har fået lov til at trække i hvert fald 20 minutter for længe.

Man kan ikke ligefrem sige at man bliver udfordret, med mindre man har det meget svært ved ultra søde øl, hvilket denne øl er. Måske er det en god begynderøl? Eller også er den for sød? Den minder i store træk for portvin. Denne portvi… øh barley wine har heldigvis et strejf af kulsyre, der adskiller den fra portvinen.

Jeg kommer lige pludselig til at tænke på mæsken, som når man brygger øl. Øllen er omtrent lige så sød.

Konklusion
Sød med på sød – tjek! Øllen glider lige ned i løgnhalsen, så det skal den ikke klandres for, ikke at kunne drikkes. Jeg mærker knap nok øllen, da den smyger sig silkeblødt ned igennem svælget.

Prompte lige da øllet sluges, dukker en ultra kort bitterhed, men ikke mere end få sekunder senere overtager sødmen igen.

Jeg mangler denne kant, som jeg fandt i de andre øl. Brettanomyces gæren satte fut i tingene. Her er det vist champagnegær, der skulle gøre et vildt udslag, men jeg sidder stadig bomstille på min stole.

3 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: