Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 7,1% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Rocket Brewing Co.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

For godt og vel en måneds tid siden skrev jeg til Rocket Brewing Co. og spurgte om de ville sponsorere os et par øller fra deres sortiment. Det var Rocket Brewing villige til og nu smager jeg på deres american pale ale.

Øllene vi fik af Rocket Brewing Co. er:

Der skal lyde et stor tak til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse øl.

Udseende
Jeg tror denne etikette er en direkte reference til filmen Gravity, hvor Sandra Bullock svæver rundt i rummet. Har du ikke set filmen så se den, den er rigtig god. Rocket Brewing har på alle deres øl en lille historie fra kaptajnens logbog.

Captain’s log: 
“Life for the spaceman is a constant longing for weightlessness. To reach zero gravity is to be suspened in a state where no sence of weight is imposed on the body. It is absolute freedom of the body and soul. Without inhbitions, restrictions, or boundaries, stess and strain free. Zero Gravity is the spaceman’s drug.”

Skummet er der gang i, det er helt vildt og en hver ølentusiast ville være stolt. Højt Skum! Øllets farve er orange og uklar.

Duft
Ligesom jeg hælder øllen op i glasset, kan jeg dufte den meget genkendelige aroma fra brettanomyces. Den er let syrlig og det dufter altid lidt af stald. Nu er øllen skænket og duften af stald er næsten fordampet og sammen med denne lidt underlig duft, for en IPA i hvert fald, opfanger jeg et væld af alskens syrlige frugter.

Smag
Øllen har en stor og kraftig mundfylde, hvor jeg både kan smage alkohol, humle og brett. Det vælter rundt i munden på mig, og jeg får både indtryk fra det sure og søde hjørne. Der er ikke som sådan gang i kulsyren,  jeg vil beskrive den som meget tilbagelænet. Jeg mangler den lidt til at give lidt liv til øllet, da den godt kan gå hen og blive lidt flad.

Humlen og gæren (brett) er dominerende i denne øl og hvor syrligheden ligger et godt stykke tilbage i kapløbet ligger sødmen helt fremme. Den tenderer til at blive lidt kvalmende og klæbrig.

Eftersmagen er lang og vedvarende, sødmen er som sagt dominerende, men øllen glider over i at blive tør og lidt klæg.

Konklusion
Det er helt klart Rocket Brewings hensigt at eksperimentere med gærtypen brettanomyces. Alle øl vi har modtaget fra dem er gæret med brett i større eller mindre omfang.
I denne øl kan jeg da også både dufte og smage gæren, og det er da også et spændende indslag. Øllen dufter ikke helt som den plejer og smagen er da også lidt mere funky.
Men gør det så det til en rigtig god øl? Jeg synes den smager godt, men jeg er ikke “blown away”. Derfor ender ud med at jeg giver denne øl:

3 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: