Øltype: Abbey Tripel
Alkohol: 9,4% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Rocket Brewing Co.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

For godt og vel en måneds tid siden skrev jeg til Rocket Brewing Co. og spurgte om de ville sponsorere os et par øller fra deres sortiment. Det var Rocket Brewing villige til og nu smager jeg på deres american pale ale.

Øllene vi fik af Rocket Brewing Co. er:

Der skal lyde et stor tak til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse øl.

Udseende
Igen en meget flot etikette, hvor man ser tre munke gå ind i en, hvad jeg vil betegne, som en rumraket lavet af træ klar til at flyve til Mars. Overskriften er kunstfærdig skrevet og giver en forstilling om at munke har brygget denne øl og taget et lille stykke af Mars med i den. Jeg kommer til at tænke på Kashmirs’ sang Rocket Brothers, en sorgmodig sang om to brødre der gerne vil rejse til månen. Du kan lige få sangen her, hvis du ikke kan huske den. Iøvrigt er det en fantastisk musikvideo.

Min samling af ølglas er ved at være ret omfattende, og fredag nat erhvervede jeg mig et nyt glas efter at have drukket en øl på Heidis, hvordan jeg fik den hjem lader vi stå hen i det uvisse.

Øllen står flot i glasset, med et hvidt og tæt skum. Øllen er uklar og ravfarvet. Kulsyren bobler lystig i øllet.

Duft
Via glasset store overflade spredes aromaen ud i hele rummet. Jeg kan dufte en god omgang sødme, men jeg kan selvfølgelig også dufte denne syrlighed som kommer fra brettanomyces-gæren. Øllen dufter frisk, og jeg forstiller mig at det er appelsinskallen der spiller op til dans. Øllen dufter lifligt af alt hvad hjertet begærer.

Smag
Jeg sidder og føler mig helt stor-agtig (findes dette ord?) i så fald lidt kongelig. Det må være glasset, der har den indvirkning på mig, og jeg har ikke engang smagt på øllet endnu.

Jeg tager nu en stor slurk af øllen. Skummet, der er overraskende cremet gør det næsten svært at komme ned til øllet.

Det første der møder mig er en kraftig og voldsomme mundfylde. Alkoholen ligger helt fremme, det er ikke en øl der ligger skjul på sine kvaliteter.

Sætter jeg en tændstik til munden ville jeg bøvse stikflammer, sådan omtrent føles det lige nu. Det er lidt et under, at jeg ikke fornemmer denne heftige omgang alkohol i duften. Her dufter den nemlig friskt og syrligt.

Det er som om man skal grave lidt mere, og ikke bare får alt serveret på et sølvfad. Bag alkoholen ligger en god omgang sødme, jeg kan smage appelsinskallen og en svag smag af stald (igen brettanomyces).

Øllens sødme og alkoholfylde gør mine læber og tænder klistrede, og giver mig en svag kvalme. Jeg har drukket grådigt af øllen og det slår mig nu at den er på hele 9,4% abv.

Eftersmagen er lang, alkoholen er til stede selv her i eftersmagen.

Konklusion
Da jeg først dufter til øllen, havde jeg bestemt ikke forventet at smagen vil være så alkoholtung. De 9,4% burde nok have advaret mig, men man kan jo aldrig vide. Øl på mere end 10% kan på fantastisk vis formå at skjule alkoholen fuldstændig.

Så jeg må vist konstatere at jeg er en smule skuffet. Aromaen gav mig måske falske forhåbninger, og jeg have håbet på en frisk øl, og noget som jeg havde håbet brettanomycesen kunne bidrage med og ikke kun i duften.

3 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: